ΑΘΗΝΑ
20:02
|
30.04.2024
Αναζωπυρώσεις σε Ροδόπη, Πάρνηθα και Βοιωτία. Υπό έλεγχο η κατάσταση σε Άνδρο και Μεσσηνία.
Το δάσος της Δαδιάς δεν είχε καθαριστεί ποτέ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Ροδόπη, Πάρνηθα και Βοιωτία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν συνολικά 105 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 46 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στον Έβρο, όπου η πυρκαγιά μαίνεται για ένατη ημέρα, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης πήρε διαστάσεις και δημιούργησε μέτωπο, γι’ αυτό το λόγο, στις 13:56, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Τυχερό Έβρου.

«Από τη Δευτέρα αλλάζουν οι άνεμοι, άρα η απειλή μεγαλώνει και μετά δεν γνωρίζουμε πώς και αν θα μπορέσει να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου», εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, καθώς από αύριο Δευτέρα οι άνεμοι θα πνέουν από τον νότο.

«Το δάσος της Δαδιάς δεν είχε καθαριστεί ποτέ»

Ο κ. Πέτροβιτς ρωτήθηκε γιατί δεν μπορεί να σβήσει η φωτιά στον Έβρο και απάντησε ότι το δάσος της Δαδιάς δεν έχει καθαριστεί ποτέ. «Το δάσος της Δαδιάς είναι παρθένο. Είχαμε μια φωτιά στο δάσος και μία βόρεια της Αλεξανδρούπολης και τώρα έχουμε μια ενιαία πυρκαγιά», τόνισε.

«Τις πρώτες ημέρες, η φωτιά της Δαδιάς έφτασε μέσα σε δύο ώρες βόρεια της Αλεξανδρούπολης. Οι άνεμοι ήταν 7-8 μποφόρ, η πυρκαγιά απέκτησε πολύ μεγάλη ταχύτητα, περνούσε και έκαιγε τα πάντα», περιέγραψε.

Η κατάσταση στα άλλα μέτωπα

– Στη Ροδόπη, εκδηλώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή Κασσιτερά, γι’ αυτό το λόγο, στις 14:08, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Σάπες

– Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής

– Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας

– Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Άνδρο αντιμετωπίζονται ενεργές καύσεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

– στην περιοχή Πλάτσα Μεσσηνίας και επιχειρούν 29 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 5 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες

– στην περιοχή Καλό Νερό Μεσσηνίας και επιχειρούν 18 πυροσβέστες και 8 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Αρχίζει αύριο η υποβολή αιτήσεων οικονομικής ενίσχυσης των πυρόπληκτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Αύριο, Δευτέρα 28 Αυγούστου, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων του Δήμου Αλεξανδρούπολης που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής οι ενδιαφερόμενοι πυρόπληκτοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού επί της οδού Καρτάλη 2, Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2551350168, 2551350255 και 2551350239.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα