ΑΘΗΝΑ
19:12
|
05.07.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Ειδήσεις και σχόλια για τον κόσμο μας από το Κοσμοδρόμιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Του πρότεινε η ΕΠΟ, να τον κάνει ποδοσφαιριστή στα 79 του κι αυτός είχε το χιούμορ και τη μεγαλοθυμία, να δεχτεί. Πότε θα πάψει να μας ξαφνιάζει αυτός ο άνθρωπος, ακόμα και μετά θάνατον, τρέχα γύρευε…

Το κάνουν ήδη σε πολλά από αυτά και μάλιστα στεγνά, χωρίς καν το… cost analysis, όπως ο σερβιτόρος του σκίτσου. (Βλ. Μύκονος, Σαντορίνη και πολλά στην Αθήνα).

Ας κάνει πρώτα αυτό που πρέπει και μετά να επικαλεστεί την «κλιματική αλλαγή». Τώρα, μόνο ως άλλοθι ακούγεται. Και είναι.

Κατέβηκε η αγέλη από το βουνό των εμβολίων στο χειμαδιό να ξαποστάσει και τώρα θα ξανανέβει το βουνό των ταυτοτήτων. Ενδιάμεσα, ψήφισε και 41τακατό.

Τι είναι πάλι τούτο; Μόνο σε πνευματική και γενετική υπανάπτυξη της χώρας μας, πάει ο νους. Δράμα.

Δεν είναι καν Μικ Τζάκερ. Δεν είναι καν ο Τζο Μπάιντεν. Eίναι ο μπάρμπα-Μυτούσης κι αυτοί που κουνάνε τα χέρια και τα ποδάρια του, είναι που έχουν το μυαλό… μια μαριονέτα που δεν έχει μυαλό, είναι ίσα κι όμοια με έναν άνθρωπο που τα έχει χαμένα. Το ξέραμε γιατί τον έκαναν Πρόεδρο… αλλά τώρα, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

(War) show must go on.

Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές -πόσο κοινότοπο- παραδέχτηκε το λάθος του για τον «μεγάλο περίπατο», που τελικά, μίκρυνε την πόλη κι ένας από τους λίγους και ωραιότερους δρόμους της, κατάντησε μονοπάτι. που το διαβαίνουν αμήχανοι Αθηναίοι. Θυμάμαι, όταν ξεκίνησε το «έργο»,  οι δημότες δεν ήξεραν πού να σταθούν, για να περιμένουν το τρόλεϊ.

Προφανώς, τον χρησιμοποιούν, ως αντίπαλο και όμοιο δέος για τον Μητσοτάκη. Έτσι αντιλαμβάνονται τη λύση στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Μητσοτάκη εσείς; Κασσελάκη εμείς. Η μάχη πια, δίνεται στο πεδίο της εικόνας.

Η άλλη μάχη, που δίνεται στα καταστήματα της ΔΕΗ, για να κάνουν οι πολίτες διακανονισμό, ώστε να τους επανασυνδέσουν το ρεύμα και η μάχη που δίνεται στις λαϊκές γειτονιές, πίσω από τις φτηνές πόρτες των διαμερισμάτων για να βγει με χίλια ζόρια το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει πως θα τα λύσει όλα αυτά, με τον ποντοπόρο εφοπλιστή.

Άλλη μια θηλιά στο μικρό λιανεμπόριο που την συγκεκριμένη περίοδο, σφίγγει τον λαιμό των  βιβλιοχαρτοπωλείων της γειτονιάς, που πρέπει όλοι αυτή την περίοδο να υποστηρίξουμε, γιατί κι αυτοί έχουν οικογένειες και υπαλλήλους, να ταΐσουν. Και όχι μόνο από αλληλεγγύη, αλλά την γκάμα, το εύρος και την ποιότητα των προϊόντων που έχουν τα βιβλιοχαρτοπωλεία, τα μεγαλομπακάλικα, δεν τα φτάνουν ούτε με σκάλα. 

Ακόμα και το περιβάλλον για το παιδί, εκεί, είναι πιο ευχάριστο, από ό,τι να ψωνίζουν οι γονείς, σαλάμια, ελιά βοείου, απορρυπαντικά, του μπο φλο για την αποχέτευση, στο ίδιο καρότσι μαζί με τις γόμες, τα τετράδια, τα μολύβια και τα άλλα σχολικά. Κάπου πρέπει να μπει μια γραμμή, ποια καταστήματα πουλάνε τι και στις τιμές, να μπει πλαφόν, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Για τον Τζακ Σόνι των Dire Straits που έφυγε από τη ζωή, πριν λίγες μέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

Δύο σεισμοί ανοιχτά της Κρήτης

 Χαμάς: Απορρίπτει την ανάπτυξη ξένων «ειρηνευτικών» στρατευμάτων στην Λωρίδα της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα