ΑΘΗΝΑ
19:25
|
02.05.2024
Από 25 Σεπτεμβρίου με ηλεκτρονικά ραντεβού ξεκινά η διαδικασία της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και… μη φοβάστε «κανείς δεν θα σας παρακολουθεί» είπε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ.
Άκυρες με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τις 25 Σεπτεμβρίου, με ηλεκτρονικά ραντεβού κατά τα πρότυπα εκείνων για τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού, ξεκινά η διαδικασία για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, δήλωσε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε δε, ότι οι ουρές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα αστυνομικά τμήματα, από πολίτες που θέλουν να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου, στερούνται νοήματος, καθώς από τον Αύγουστο του 2016 αυτές δεν θα ισχύουν, με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό.

Ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι οι νέες ταυτότητες δεν θα παρέχουν καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού. «Κανείς δεν θα σας παρακολουθεί» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στη νέα διαστάσεων πιστωτικής κάρτας ταυτότητα θα αναγράφονται ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, εθνικότητα, αριθμός ταυτότητας, ενώ στα αστυνομικά τμήματα θα μπορεί να γίνεται και η λήψη της φωτογραφίας.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις 25 Σεπτεμβρίου και θα γίνεται μέσω πλατφόρμας που θα ανοίξει στο gov.gr, στην οποία ο πολίτες θα καταθέτουν αίτηση και να κλείνουν ραντεβού σε 370 αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

«Το κόστος για κάθε πολίτη θα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Ο πολίτης θα υποβάλλει τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα και θα αναμένει ειδοποίηση με την οποία θα ορίζεται το σχετικό ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας ταυτότητας», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή το φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Βούλα: Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα