ΑΘΗΝΑ
02:00
|
06.05.2024
Ο ίδιος προειδοποίησε τον Κασιδιάρη, ότι δεν θα βρει στην Αθήνα κόκκινα χαλιά στρωμένα.
Κώστας Μπακογιάννης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαθέσεις αυτοκριτικής εμφανίζει ο Κώστας Μπακογιάννης αναφορικά με τον «Μεγάλο Περίπατο». Ο νυν -κι εκ νέου υποψήφιος- δήμαρχος Αθηναίων παραδέχεται το λάθος του με την Πανεπιστημίου και υποστηρίζει ότι δεν θα επιτρέψει «το λάθος αυτό να γίνει σφάλμα, δηλαδή να επαναληφθεί». Απαντώντας σε ένα σύνολο ερωτημάτων της «Εφ.Συν.» -πλην ενός…- στέλνει μηνύματα στην κυβέρνηση αναφορικά με το πρότζεκτ της ΠΥΡΚΑΛ, αλλά και σε «οποιονδήποτε νεοναζί θέλει να κατέβει στις γειτονιές της πόλης. Δεν θα βρει κόκκινα χαλιά στρωμένα», τονίζει. Όσον αφορά το πολιτικό του μέλλον, διαβεβαιώνει ότι «δεν θα πάω πουθενά» και θα παραμείνει στον Δήμο Αθηναίων και στην Αυτοδιοίκηση.

Το μεγάλο καρφί… της Πανεπιστημίου

Είναι αλήθεια ότι η Πανεπιστημίου έχει ταλαιπωρήσει. Έχει καθυστερήσει και έχει ταλαιπωρήσει. Και, ναι, το έχω πει, είναι ένα καρφί στο μάτι μου. Δεν έχω χειρότερο από την καθυστέρηση στο εργοτάξιο, την σκόνη, τον θόρυβο, τις δυσκολίες που δημιουργούνται στην καθημερινότητα της πόλης. Ταυτόχρονα, όμως, είναι ένα έργο το οποίο πιστεύω ειλικρινά ότι θα ανταποδώσει και θα μας ανταμείψει. Διότι στην πραγματικότητα η Πανεπιστημίου θα είναι ένας δρόμος πρότυπο. Ο πρώτος κλιματικός και συμπεριληπτικός δρόμος της Αθήνας.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στις αναγκαίες σύγχρονες υποδομές που απουσίαζαν για τόσο πολλά χρόνια, όπως είναι οι ράμπες αναπήρων ή οι ζώνες όδευσης τυφλών -αδιανόητο ότι δεν υπήρχαν έστω σε ένα σημείο- ούτε αναφέρομαι στα μεγάλα πεζοδρόμια με ψυχρά υλικά, στα παρτέρια. Κυρίως αναφέρομαι στα δένδρα που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη. Φυτεύουμε πάνω από 70 νέα πλατάνια, που να συμφωνήσουμε ότι ειδικά τώρα, με τις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές, έχουμε αντιληφθεί πόσο αναγκαία είναι για την πόλη. Βεβαίως, γύρω από την Πανεπιστημίου, έχουνε ξεφυτρώσει διάφοροι “δράκοι”.

Η Πανεπιστημίου έχει εργαλειοποιηθεί κιόλας για πολιτικές, το ξεκαθαρίζω, πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες. Έχουν ακουστεί διάφορα τερατώδη, από το κόστος των έργων, μέχρι τους λόγους που έχουμε κάνει τις επιλογές που έχουμε κάνει ως προς τη φύτευση. Η πραγματικότητα ποια είναι: η Πανεπιστημίου είναι το περίπου 1% του συνολικού προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος. Η πραγματικότητα είναι ότι η Πανεπιστημίου θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και, βεβαίως, όσον αφορά εμάς, δεν έχουμε επιτρέψει και δεν έχω επιτρέψει στον εαυτό μου το λάθος αυτό να γίνει σφάλμα, δηλαδή να επαναληφθεί. Το αντίθετο. Αλλα έργα, στο ευρύτερο Κέντρο, όπως για παράδειγμα ο Εθνικός Κήπος ή ο Λυκαβηττός, δείχνουν ότι το πάθημα έχει γίνει μάθημα.

Υπόθεση Κασιδιάρη

Είχαμε δημιουργήσει όλοι μαζί, όλοι, ένα μέτωπο αρραγές ενάντια στον φασισμό, ενάντια στο μίσος, ενάντια στη βία. Χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Είμαι πολύ περήφανος που το δημοτικό συμβούλιο, παρά τις θεμιτές κατά τα λοιπά πολιτικές μας διαφορές, κράτησε αυτό το μέτωπο ακόμη και την πρώτη περίοδο που ο Κασιδιάρης, ο καταδικασμένος νεοναζί εγκληματίας Κασιδιάρης, καθόταν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Κράτησε αυτό το μέτωπο παρά τις απειλές -που νομίζω όλοι τις θεωρήσαμε παράσημα- παρά τους εκφοβισμούς -τίτλους τιμής για όλους εμάς- παρά τις μαζικές ύβρεις όταν γινόντουσαν διαδηλώσεις έξω από το δημαρχείο, οι οποίες μόνο δύναμη μας έδιναν. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί έχει σημασία αυτό το μέτωπο να το διατηρήσουμε και να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας, για λόγους προεκλογικούς, να κοιτάξουμε το δέντρο και να χάσουμε το δάσος.

Η Αθήνα είναι μια δημοκρατική πόλη στην οποία δεν ταιριάζει το μαύρο. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο θα το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε νεοναζί θέλει να κατέβει στις γειτονιές της πόλης. Δεν θα βρει κόκκινα χαλιά στρωμένα. Η Αθήνα του 2023, δεν είναι η πόλη του 2014 ούτε του 2019. Γιατί, για να μην ξεχνιόμαστε, η μάχη απέναντι στους νεοναζί δεν δίνεται ούτε στα στούντιο, ούτε δια των συνεντεύξεων. Δίνεται στις γειτονιές και εμείς είμαστε εκεί. Στην πρώτη γραμμή, κάθε ημέρα μέχρι και σήμερα.

«Έκλεισε» το ψηφοδέλτιο του Μπακογιάννη

Με την προσθήκη 4 νέων υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων ολοκληρώθηκε η σύνθεση του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 19.30, σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον εμβληματικό χώρο του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών «Φωκιανός», ο επικεφαλής του «Αθήνα Ψηλά» Κώστας Μπακογιάννης, θα παρουσιάσει και επίσημα τους 364 υποψηφίους που συνθέτουν τη δημοτική παράταξη του.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα