ΑΘΗΝΑ
18:20
|
02.05.2024
Εκκρεμούν δύο ακόμα δικογραφίες για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και οικονομικά αδικήματα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει αίτημα αναβολής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έχει προσδιοριστεί για σήμερα η πρώτη δίκη για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου με κατηγορούμενους τον πατέρα Αντώνιο και επτά πρώην εργαζόμενους σε δομές της οργάνωσης, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει αίτημα αναβολής της, το οποίο βεβαίως θα εξετάσει το δικαστήριο.

Η υπόθεση αφορά κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που συνδέονται με κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων της δομής από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022, που αποκαλύφθηκαν μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει πέρυσι τον Νοέμβριο.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της ηθικής αυτουργίας στα παραπάνω αδικήματα, κατηγορία η οποία έχει αποδοθεί στον πατέρα Αντώνιο, καθώς φέρεται είτε να γνώριζε είτε να υπαγόρευε τις κακοποιητικές συμπεριφορές στους υπαλλήλους της «Κιβωτού του Κόσμου» και συγκατηγορούμενους του.

Οι υποθέσεις που εκδικάζονται σήμερα αφορούν αξιόποινες πράξεις που φέρονται να έχουν τελεστεί στις δομές της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου και της Καλαμάτας.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν δύο ακόμα δικογραφίες για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Η μία αφορά την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια που αντιμετωπίζει ο πατέρας Αντώνιος, για την οποία απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία 10 χιλιάδων ευρώ, ενώ η δεύτερη την έρευνα για την οικονομική διαχείριση της οργάνωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα