ΑΘΗΝΑ
11:33
|
28.04.2024
Το χαριτωμένο κοάλα έφαγε πολλά φύλλα ευκάλυπτου, δεν μπόρεσε να φύγει από το φυτώριο και έτσι τον έπιασαν.
Ο Αυστραλός Κλοντ, το χαριτωμένο κοάλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για εβδομάδες ολόκληρες, ο Αυστραλός ιδιοκτήτης του φυτωρίου Χάμφρεϊ Χέρινγκτον προσπαθούμε να εντοπίσει τον άπιαστο κλέφτη που έτρωγε τα σπορόφυτά του. Στην αρχή νόμιζε ότι επρόκειτο για κατσίκες.

Το τελευταίο πράγμα που περίμενε να δει, ήταν να μπει στη δουλειά μια μέρα και να βρει ένα «αναιδές» κοάλα, ζαλισμένο και πολύ παραγεμισμένο στην κοιλίτσα του, για να κινηθεί, περιτριγυρισμένο από απογυμνωμένα φυτά ευκαλύπτου. «Έμοιαζε σαν να ήταν γεμάτος. Έδειχνε πολύ ευχαριστημένος», είπε ο κ. Χέρινγκτον στο BBC.

Το προσωπικό χτίζει τώρα έναν φράχτη γύρω από τα σπορόφυτα για να εμποδίσει το μαρσιποφόρο, με το όνομα Κλοντ, του οποίου το τσιμπολόγημα κόστισε στο φυτώριο 6.000 δολάρια Αυστραλίας. Κατά ειρωνικό τρόπο, τα φυτά που καταβρόχθιζε ο Κλοντ καλλιεργούνταν, για να ενισχύσουν τους οικοτόπους των κοάλα στην περιοχή, ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

«Δεν υπήρχαν σημάδια ούτε ίχνη, που να έδειχναν τι θα μπορούσε να ήταν», δήλωσε ο κ. Χέρινγκτον και πρόσθεσε: «Ήταν ένα μυστήριο». Έστησαν μια παγίδα πόσουμ, χωρίς αποτέλεσμα, και εξέτασαν ακόμη και τα περιττώματα ζώων για ενδείξεις. 

«Βγήκαμε στη δουλειά ένα πρωί και ήταν εκεί ο Κλοντ, καθόταν πάνω σε έναν στύλο. Και υπήρχαν πολλά φυτά που έλειπαν εκείνο το πρωί… Υποθέτω ότι εκείνη την ημέρα πρέπει να είχε φάει μεγάλη ποσότητα τροφής και να ήταν πολύ κουρασμένος για να επιστρέψει στο δέντρο του».

Όταν ο Κλοντ αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο κλέφτης των φύλλων, ο κ. Χέρινγκτον τον τύλιξε απαλά με μια πετσέτα και τον μετέφερε σε δέντρα περίπου 300 μέτρα από το φυτώριο. «Αλλά λίγες μέρες αργότερα, επέστρεψε και συνέχισε τις νυχτερινές του επισκέψεις», δήλωσε ο κ. Χέρινγκτον.

Το 2022 τα κοάλα καταγράφηκαν ως απειλούμενα με εξαφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας. Το άλλοτε ακμάζον μαρσιποφόρο έχει καταστραφεί από εκκαθαρίσεις γης, πυρκαγιές, ξηρασία, ασθένειες και άλλες απειλές.

Το 2021, μια έρευνα της ΝΝΟ βρήκε, ότι τα κοάλα θα έχουν εξαφανιστεί μέχρι το 2050, εκτός εάν υπάρξει επείγουσα δράση. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα