ΑΘΗΝΑ
14:13
|
04.05.2024
Δεύτερη αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου αξιωματούχων του Πεκίνου μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.
Επίσκεψη με αφορμή την 75η επέτειο από την ίδρυση της χώρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου Κινέζων αξιωματούχων θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα αυτή την εβδομάδα για να παραστεί σε εορτασμούς για μια σημαντική εθνική εορτή, δήλωσαν και οι δύο πλευρές, σήμερα Πέμπτη.

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λιου Γκουοζόνγκ, θα επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο από την ίδρυση της χώρας στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης, ανέφερε το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επιβεβαίωσε το ταξίδι, λέγοντας ότι η αντιπροσωπεία θα φτάσει στην Βόρεια Κορέα, αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου».

«Πιστεύουμε ότι με τις κοινές προσπάθειες και των δύο πλευρών, αυτή η επίσκεψη μπορεί να έχει απόλυτη επιτυχία και να προωθήσει την περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των δεσμών Κίνας-ΛΔΚ», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ. «Η Κίνα και η Βόρεια Κορέα είναι στενοί γείτονες που διατηρούσαν πάντα μια παράδοση φιλικής επικοινωνίας», πρόσθεσε.

Η επίσκεψη έρχεται λιγότερο από δύο μήνες μετά την επίσκεψη υψηλού επιπέδου κινεζικών και ρωσικών αντιπροσωπειών στην Πιονγκγιάνγκ, στις 25 Σεπτεμβρίου με αφορμή την επέτειο για την συμπλήρωση 70 χρόνων από το τέλος του Πολέμου της Κορέας

Επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Λι Χονγκζόνγκ, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση μαζί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα