ΑΘΗΝΑ
05:12
|
19.05.2024
Θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε ο Νμίτρι Πεσκόφ.
Eπιβιβάστηκε στο προσωπικό του τρένο με προορισμό τη Ρωσία το απόγευμα της Κυριακής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν – ο οποίος σπάνια ταξιδεύει εκτός της χώρας του – βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Ρωσία, επιβεβαίωσε σήμερα ο Νμίτρι Πεσκόφ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναμένεται να υπάρξουν συνομιλίες της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας με Ρώσους αξιωματούχους, και κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κιμ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Κυρίως θα συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, τη συνεργασία, τους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς και τις πολιτιστικές ανταλλαγές. Βεβαίως, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή και γενικά για τις διεθνείς εξελίξεις, διότι αυτό είναι ενδιαφέρον τόσο για τον Πούτιν όσο και για τον καλεσμένο μας από την Πιονγκγιάνγκ», δήλωσε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου, τόνισε ο Πεσκόφ. «Φυσικά, όντας γείτονες, οι χώρες μας συνεργάζονται σε συγκεκριμένους ευαίσθητους τομείς που δεν πρέπει να αποκαλυφθούν ή να ανακοινωθούν δημόσια», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν έφτασε στο Βλαδιβοστόκ, χθες Δευτέρα, για να παρακολουθήσει ένα διεθνές φόρουμ που θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη. Η πρώτη συνάντηση του Πούτιν με τον Κιμ πραγματοποιήθηκε το 2019 στην πόλη, η οποία βρίσκεται περίπου 680 χιλιόμετρα βόρεια της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν και ο Κιμ θα συναντηθούν μετά το φόρουμ του Βλαδιβοστόκ, χωρίς να διευκρινίσει πότε και πού. Πρόσθεσε ότι η συνάντηση θα περιλαμβάνει γεύμα προς τιμήν του βροειοκορεάτη ηγέτη.

Νωρίτερα, το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, ανέφερε ότι ο Κιμ επιβιβάστηκε στο προσωπικό του τρένο με προορισμό τη Ρωσία το απόγευμα της Κυριακής, συνοδευόμενος από μέλη του κυβερνώντος κόμματος, της κυβέρνησης και του στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το τρένο πέρασε από τον ρωσικό μεθοριακό σταθμό του Χάσαν, στην ρωσική Άπω Ανατολή, στο σημείο όπου συγκλίνουν τα σύνορα Ρωσίας, Κίνας και Βόρειας Κορέας.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που στην επιστολή του την περασμένη εβδομάδα για την 75η επέτειο της ίδρυσης της ΛΔΚ, ανέφερε ότι η Μόσχα σκοπεύει να συνεχίσει να αυξάνει συστηματικά τους διμερείς δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα των λαών μας και συνάδει με τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην κορεατική χερσόνησο και τη βορειοανατολική Ασία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν δήλωσε ότι η Ρωσία στοχεύει να επεκτείνει τις επαφές και την αλληλεπίδραση με τη Βόρεια Κορέα, ενώ από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στην Ρωσία, Σιν Χονγκ Τσολ, δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα ενισχύσει τη «μαχητική συνεργασία της» με τη Μόσχα στον αγώνα «εναντίον του κοινού εχθρού».

Σύμφωνα με νοτικοκορεατικά μέσα, στο ταξίδι του ο Κιμ συνοδεύεται από τον Γιο Τσουν Ριονγκ, αξιωματούχο του κυβερνώντος κόμματος που είναι υπεύθυνος για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, τον Πακ Τάε Σονγκ, πρόεδρο της επιτροπής διαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας της Βόρειας Κορέας, τον υπουργό Εξωτερικών του, Τσόε Σουν Χούι, και τους στρατάρχες του Λαϊκού Στρατού της Κορέας, Ρι Πιονγκ Τσολ και Πακ Γιονγκ Τσον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα