ΑΘΗΝΑ
05:36
|
04.05.2024
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που κλέβεται τανκ στο Ισραήλ.
Η μάντρα στην οποία βρέθηκε το τανκ βρίσκεται 20χλμ μακριά από την αρχική του θέση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινά μέσα ανέφεραν σήμερα ότι ένα άρμα μάχης που προερχόταν από μια εκπαιδευτική βάση του ισραηλινού στρατού στον Κόμβο του Ελικίμ βρέθηκε αργότερα σε μια μάντρα με παλιοσίδερα 20 χιλιόμετρα από την αρχική του θέση.

Το τανκ βρισκόταν αρχικά κοντά στο Ελικίμ, έναν οικισμό που βρίσκεται στη βορειοανατολική γειτονιά του Ζιχρόν Γιαακόβ, αλλά αργότερα βρέθηκε σε μια μάντρα κοντά στο Νεσέρ, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια της Χάιφα.

Το ζήτημα, που αρχικά αναφέρθηκε στον ισραηλινό στρατό από το Υπουργείο Ασφαλείας, βρίσκεται τώρα υπό κοινή έρευνα τόσο από τον στρατό όσο και από το υπουργείο.

Μέχρι στιγμής, οι λόγοι πίσω από την κλοπή του τανκ και τη μετέπειτα μεταφορά του σε μάντρα με παλιοσίδερα σε απόσταση 20 χιλιομέτρων παραμένουν άγνωστοι. Δύο άτομα, ένα από την Τιβέρια και ένα άλλο από την Χάιφα, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την κλοπή.

Διαβάστε ακόμα:

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβεται τανκ. Νωρίτερα αυτό το έτος, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης, διαδηλωτές πήραν από ένα μνημείο ένα τανκ που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Γιομ Κιπούρ το 1973.

Καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο συζητά επί του παρόντος το σχέδιο δικαστικής μεταρρύθμισης, το Ισραήλ παραμένει βαθιά διχασμένο.

Τους τελευταίους μήνες πολλά μέλη του ισραηλινού στρατού αρνήθηκαν να υπηρετήσουν τα καθήκοντά τους ως μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στις δικαστικές μεταρρυθμίσεις.

Αυτή είναι η 38η εβδομάδα από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα