ΑΘΗΝΑ
08:54
|
19.05.2024
Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ σε εξωχώριες εταιρείες της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
8 παιδιά έχουν γεννηθεί έως τώρα από παρένθετες μητέρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εντοπισμό επτά off shore εταιρειών τις οποίες φαίνεται πως διαχειρίζονταν η μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής η οποία εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών που αποκαλύφθηκε στις αρχές Αυγούστου στα Χανιά, προχώρησε το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ποσό το οποίο κατάφεραν οι υπεύθυνοι της Μονάδας να μεταφέρουν στις εξωχώριες εταιρείες, αγγίζει τα 3.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος:

Η Υπηρεσία μας παρείχε συνδρομή σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης (ΤΑΟΕΚ) της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών. Πέραν της επιχειρησιακής συνδρομής η Υπηρεσία μας προέβη σε άρση τραπεζικού, φορολογικού απορρήτου και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών και παρείχε συνδρομή στον εντοπισμό επτά (7) off-shore εταιριών που φέρονταν να χρησιμοποιούνται από τα μέλη του κυκλώματος προς απόκρυψη των εγκληματικών προσόδων τους που προέρχονταν από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία ανέρχονταν τουλάχιστον στο ποσό των 3.000.000 €.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων η τράπεζα γενετικού υλικού

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, μεταφέρθηκε η τράπεζα γενετικού υλικού από το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον έξι μήνες, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ προχωρά και η μεταφορά των αρχείων της κλινικής και όσων συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και όσων είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο νοσοκομείο Χανίων και η φύλαξή τους σε ασφαλή χώρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της μονάδας και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός όπως και μία εργαζόμενη, ενώ ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η μαία της μονάδας, η βιολόγος, μια εργαζόμενη και μια αλλοδαπή που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, έχουν έρθει στη ζωή, στο Νοσοκομείο Χανίων, οκτώ μωρά, από παρένθετες μητέρες που κρατούνταν σε διάφορα σπίτια της πόλης από το παράνομο κύκλωμα και σε κάθε περίπτωση γίνεται ταυτοποίηση DNA, ενώ στην Δικαιοσύνη έχουν προσφύγει ζευγάρια από το εξωτερικό, προκειμένου να μάθουν αν είναι οι γονείς των νεογνών και να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα