ΑΘΗΝΑ
22:13
|
27.04.2024
Ο ΟΗΕ απάντησε στον Ερντογάν, ότι τα χρώματα συνδέονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και όχι με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.
ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν παραπονέθηκε την Πέμπτη (21/9) ότι ένιωθε άβολα με τη χρήση αυτού που περιέγραψε ως «ΛΟΑΤΚΙ χρώματα» στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία διακοσμούνται αυτή την εβδομάδα με έντονα χρώματα που προωθούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ο Ερντογάν δήλωσε, ότι θα ήθελε να το συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Η κυβέρνηση της Τουρκίας με επικεφαλής τον Ερντογάν έχει σκληρύνει τη στάση της για τις ελευθερίες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Ένα από τα θέματα που με ενοχλεί περισσότερο… είναι ότι όταν μπαίνετε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, βλέπετε τα χρώματα ΛΟΑΤΚΙ στα σκαλοπάτια και σε άλλα σημεία», τόνισε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Haberturk.

«Πόσα ΛΟΑΤΚΙ υπάρχουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή; Όσο κι αν έχουν δίκιο σε αυτά τα βήματα, όσοι είναι εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ έχουν εξίσου δικαίωμα», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος έχει συχνά χαρακτηρίσει τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ως «παρεκκλίνοντες».

Ωστόσο, ορισμένοι διπλωμάτες του ΟΗΕ πρότειναν, ότι ο Ερντογάν μπορεί να μπέρδεψε τα 17 διαφορετικά χρώματα που συνδέονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη διακόσμηση τμημάτων της έδρας του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των σκαλοπατιών, για μια σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου που συνδέονται με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ενώ ο Γκουτέρες ήταν ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και μίλησε ανοιχτά για τις διακρίσεις, δεν υπάρχουν χρώματα ουράνιου τόξου Pride στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ που να προωθούν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, που εγκρίθηκαν από τους παγκόσμιους ηγέτες το 2015 με προθεσμία το 2030, είναι μια παγκόσμια λίστα, που περιλαμβάνει την εξάλειψη της πείνας, την ακραία φτώχεια, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα