ΑΘΗΝΑ
08:38
|
03.05.2024
Η πολιτική του Άλμπιν Κούρτι, σέρνει ολόκληρα τα Βαλκάνια στο χείλος ενός επικίνδυνου γκρεμού, τόνισε η Ρωσίδα διπλωμάτης.
H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόσφατη κλιμάκωση στο Κοσσυφοπέδιο αποτελεί άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής του πρωθυπουργού της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας Άλμπιν Κούρτι να απαλλάξει την περιοχή από τους Σέρβους, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χθεσινή αιματοχυσία αποτελεί άμεσο και άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής του λεγόμενου πρωθυπουργού Άλμπιν Κούρτι να υποκινήσει τη σύγκρουση προκειμένου να εκκαθαρίσει το έδαφος της περιοχής από τους Σέρβους. Οι προσπάθειές του να μεταφέρει πρόσθετες πιέσεις από τη Δύση προς τη σερβική ηγεσία, προκειμένου αναγκάσει το Βελιγράδι να αναγνωρίσει την «ανεξαρτησία» του Κοσσυφοπεδίου μέσω της κλιμάκωσης της κατάστασης είναι μια συνεχής διαπραγμάτευση με τον διάβολο, η οποία, όπως βλέπουμε, έχει υψηλό τίμημα και φέρνει ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων στο χείλος ενός επικίνδυνου γκρεμού», τόνισε ο Ρωσίδα διπλωμάτης.

Πρόσθεσε, δε, ότι λόγω της κλιμάκωσης στην περιοχή, υπάρχει άμεσος κίνδυνος νέας εθνοκάθαρσης από Αλβανούς ριζοσπάστες του Κοσσυφοπεδίου κατά των Σέρβων. «Υπάρχει άμεση απειλή για ανανέωση της εθνοκάθαρσης που ασκούσαν νωρίτερα Αλβανοί ριζοσπάστες του Κοσσυφοπεδίου».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η αλβανική αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στο βόρειο τμήμα της επαρχίας «ασχολείται μόνο με τον εκφοβισμό των πολιτών».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Οι βαριά οπλισμένες ειδικές δυνάμεις, που έχουν πλημμυρίσει μη αλβανικές περιοχές, παραμένουν το κύριο εργαλείο για να διώξουν τους Σέρβους από το Κοσσυφοπέδιο. Αυτό που επιδεινώνει την κατάσταση είναι η απαγόρευση εισαγωγής αγαθών από την κεντρική Σερβία, λόγω της οποίας οι βόρειοι δήμοι βρίσκονται στο χείλος μιας ανθρωπιστικής καταστροφής για μήνες»,.

Ο μόνος τρόπος για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση γύρω από το Κοσσυφοπέδιο είναι η εφαρμογή των συμφωνιών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα