ΑΘΗΝΑ
02:20
|
02.05.2024
Συγκέντρωση πιστών στον ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι για τα θύματα της αιματηρής συμπλοκής στη Μονή Μπάνισκο.
Πηγή φωτογραφίας: Tanjug/Jadranka Ilić
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο μετά και τις αιματηρές συμπλοκές της περασμένη Κυριακής μεταξύ Σέρβων και δυνάμεων της κοσοβάρικης αστυνομίας παρουσία της δύναμης KFOR του ΝΑΤΟ κοντά στη Μονή Μπάνισκο. 

Τρεις Σέρβοι και ένας Κοσοβάρος αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, ενώ το χωριό Μπάνισκο παραμένει αποκλεισμένο, όπως αναφέρει το Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια της Σερβικής Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις σερβικές κοινότητες του Κοσσυφοπεδίου.

Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τους οικείους των θανόντων και τόνισε: «Τα τελευταία γεγονότα αντιπροσωπεύουν μια βαθιά τραγωδία για τον λαό μας, ειδικά από το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων». «Η Εκκλησία μας κάνει τα πάντα προκειμένου, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και συνθήκες, να διαμορφώσει τις συνθήκες επιβίωσης των Σέρβων στις περιοχές του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων», ανέφερε επίσης η Επικσοπή.

Παράλληλα η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία απηύθυνε έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση των εντάσεων με την ελπίδα ότι τέτοια και παρόμοια γεγονότα δεν θα ξανασυμβούν ποτέ στο μέλλον.

Στο Βελιγράδι, χθες το βράδυ (26/9) πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον ναό του Αγίου Σάββα και άναψαν κεριά, αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα της αιματηρής συμπλοκής.

Με πληροφορίες από το ope.gr

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα