ΑΘΗΝΑ
09:30
|
27.04.2024
«Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί. Αυτή τη φορά εστιάζουμε κυρίως στην Εύβοια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Μητσοτάκης για κακοκαιρία Elias
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μία νέα καιρική δοκιμασία, καθώς αυτή τη φορά η κακοκαιρία Elias πλήττει τη χώρα μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί. Αυτή τη φορά εστιάζουμε κυρίως στην Εύβοια με όλες τις δυνάμεις», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Επανέλαβε πάντως ότι: «Η πυκνότητα των επιθέσεων της κλιματικής αλλαγής επιβάλλει να εντάξουμε την πολιτική προστασία ως οριζόντια προτεραιότητα όλων των πολιτικών μας».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα παρουσιάσει στη συνέχεια στο υπουργικό συμβούλιο την κατάσταση σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα, που είχαν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel, και τα επόμενα βήματα αποκατάστασης υποδομών.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι πρώτες αποζημιώσεις έχουν καταβληθεί σε χρόνο ρεκόρ, όπως είπε, κάνοντας λόγο για μία «σημαντική αλλά προσωρινή ανακούφιση». Σημείωσε επίσης ότι εξελίσσονται ταχύτατα οι αυτοψίες, ενώ με ΠΝΠ έχουν ανασταλεί οι οφειλές των κατοίκων των πληγεισών περιοχών.

Έκανε επίσης λόγο για πρωτοφανή ένταση του φαινομένου, ευχαρίστησε «τους συναδέλφους που βρέθηκαν στο πεδιο στη Θεσσαλία» και δήλωσε:

«Οι συνομιλίες για την ευρωπαϊκή αρωγή προχωρούν ταχύτατα, αλλά η ανάταξη της Θεσσαλίας είναι ένα έργο που θα απαιτήσει καιρό. Θα το παρακολουθούμε συνεχώς. Πρέπει να ξαναχτίσουμε καλύτερα από πρίν όσα χάσαμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα