ΑΘΗΝΑ
02:12
|
02.05.2024
Στο Κίεβο ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, μαζί με εκπροσώπους 18 γαλλικών αμυντικών βιομηχανιών για το Φόρουμ που συγκαλεί ο Ζελένσκι.
Φόρουμ για την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνύ έφτασε, σήμερα Πέμπτη, για επίσκεψη στην Ουκρανία συνοδευόμενος από μια μεγάλη αντιπροσωπεία εκπροσώπων γαλλικών αμυντικών εταιρειών.

Όπως αναφέρει η  Le Figaro, «ο υπουργός, συνοδευόμενος από 18 εκπροσώπους γαλλικών αμυντικών εταιρειών, σκοπεύει να συζητήσει την ανάπτυξη στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο».

Η επίσκεψη του Λεκορνύ, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συγκεντρώσει, αύριο Παρασκευή, στο Κίεβο μεγάλο αριθμό εκπροσώπων αμυντικών βιομηχανιών από δεκάδες χώρες προκειμένου να συμμετέχουν σε φόρουμ για την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένει «160 εταιρείες από 26 χώρες», σύμφωνα με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), προσθέτοντας ότι «πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα νέο οπλοστάσιο για την Ουκρανία».

Το επίδικο, εκτιμά η Le Figaro, είναι η παραγωγική ικανότητα της πολεμικής βιομηχανίας στις χώρες που στηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου, μεταφέροντας τα λόγια ανώτερου Γάλλου αξιωματούχου πως «αυτός που θα κερδίσει τον πόλεμο θα είναι αυτός που θα καταφέρει καλύτερα να κινητοποιήσει την αμυντική του βιομηχανία».

Η συνοδεία του Γάλλου υπουργού αποτελείται κυρίως από εκπροσώπους βιομηχανιών με αντικείμενο την κατασκευή τεθωρακισμένων και drones, αλλά δεν λείπουν και εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων που αφορούν στον κυβερνοχώρο, αναφέρει το ρεπορτάζ της Le Figaro, προσθέτοντας ότι αναμένεται πιθανά και η υπογραφή συμφωνιών όπως αυτή της εταιρίας κατασκευής drones Delair για 150 συσκευές επιτήρησης που ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα.

Συρρικνώνονται επικίνδυνα τα αποθέματα της Δύσης σε όπλα

Ακόμα κι αν η σύγκρουση στην Ουκρανία «παγώσει», οι απαιτήσεις εξοπλισμού από το Κίεβο δεν θα μειωθούν μεσοπρόθεσμα αναφέρει η γαλλική εφημερίδα μεταφέροντας ανησυχίες Γάλλων αξιωματούχων ότι «οι μεταφορές εξοπλισμού δεν είναι βιώσιμες» καθώς τα ελάχιστα πλέον αποθέματα των στρατών των ευρωπαϊκών χωρών, συρρικνώνονται περαιτέρω και δεν πρέπει να πέσουν κάτω από ένα κρίσιμο όριο.

Μετά από την πρώτη επιλογή, της μεταφοράς αποθεμάτων στην Ουκρανία, είναι καιρός η Δύση να προχωρήσει σε μια λογική νέας παραγωγής, προσθέτει η Le Figaro, εκτιμώντας ότι με τη σύσταση στα τέλη του περασμένου έτους του ταμείου στήριξης για την Ουκρανία, προικισμένου με 200 εκατομμύρια ευρώ, το Κίεβο μπορεί να κάνει παραγγελίες απευθείας σε Γάλλους κατασκευαστές.

Το αυριανό φόρουμ, για το οποίο έφτασε στο Κίεβο ο Γάλλος υπουργός Άμυνας θα φέρει τους παραγωγούς και τους πελάτες τους σε άμεση επαφή. «Η πολεμική οικονομία δεν είναι απλώς ένα σύνθημα. Ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί στην πράξη: οι κατασκευαστές θα αντιμετωπίσουν έναν πελάτη σε πόλεμο», αναφέρει το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Le Figaro, που δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα φαινόμενα διαφθοράς στις τάξεις της ουκρανικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας που εγκυμονούν κινδύνους και ανησυχίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα