ΑΘΗΝΑ
13:11
|
02.05.2024
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δύο εργοδοτικά εγκλήματα σε Πειραιά και Σαλαμίνα καλεί το Εργατικό Κέντρο και σωματεία.
Δεν έχει τέλος η εργοδοτική αυθαιρεσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή του Πειραιά και πορεία στην Περιφέρεια, προχωρούν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά και εργατικά σωματεία, διαμαρτυρόμενα για τα δύο εργατικά ατυχήματα που έγιναν σε Πειραιά και Σαλαμίνα, με το πρώτο να αποδεικνύεται θανατηφόρο για 27χρονο εργάτη που έπεσε σε φρεάτιο βάθους επτά μέτρων.

Διαμηνύοντας «ως εδώ, όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό τους κέρδους!», το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα εργατικά σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο με το “πάμε και όπου βγει”. Δεν ανεχόμαστε να μην υπολογίζουν την ζωή μας μπροστά στα κέρδη τους. Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τους δήμους και την εργοδοσία».

Εκτός από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά που οργανώνει την κινητοποίηση, κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στης προβλήτες του Πειραιά.

Το κάλεσμα:

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει τα δύο νέα εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν σήμερα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Το ένα με νεκρό εργάτη στον Πειραιά σε αντιπλημμυρικά έργα και το δεύτερο σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα σε εργασίες συντήρησης και ελέγχου σε γερανό.

Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας και ευχές για ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο εργάτη.

Για άλλη μια φορά πληρώνουμε με την ζωή μας και με σακάτηδες συναδέλφους τα κέρδη των εταιρειών και την ανάπτυξή τους.

Ο νεκρός συνάδελφος στον Πειραιά εκτελούσε εργασίες σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης, όταν το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αφού καταπλακώθηκε από χώματα και πέτρες. Οι εργασίες τελούνταν στα πλαίσια της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, έργο της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πειραιά που είχε δοθεί σε εργολάβο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε περιφέρειες και δήμους, η οποία αξιοποιείται από τις διοικήσεις τους για να δίνουν όλα τα έργα σε εργολάβους και να κυριαρχεί η εργοδοτική ασυδοσία.

Δεν πάει άλλο με το «πάμε και όπου βγει». Δεν ανεχόμαστε να μην υπολογίζουν την ζωή μας μπροστά στα κέρδη τους. Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τους δήμους και την εργοδοσία.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, την εργατική τάξη του Πειραιά να μην ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση. Δεν θα περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα