ΑΘΗΝΑ
19:26
|
28.04.2024
Αναφέρθηκε ότι δεκάδες παραστρατιωτικοί έποικοι εισέβαλαν στο χωριό υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού.
Ο 19χρονος Λαμπίμπ Μοχάμαντ Ντουμεντί σκοτώθηκε τα ξημερώματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ένας Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον ισραηλινό στρατό κοντά στην πόλη Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη, δήλωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 19χρονος Λαμπίμπ Μοχάμαντ Ντουμεντί σκοτώθηκε στην κωμόπολη Χουβάρα, νότια της Ναμπλούς, ανακοίνωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Ο νεαρός πυροβολήθηκε στο στήθος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστινίων κατοίκων και δεκάδων Ισραηλινών εποίκων που εισέβαλαν στην κωμόπολη και επιτέθηκαν σε σπίτια και καταστήματα Παλαιστινίων και έκαψαν αυτοκίνητα, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες.

Αναφέρθηκε επίσης ότι δεκάδες παραστρατιωτικοί έποικοι εισέβαλαν στο χωριό υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού και παραβίασαν τα σπίτια των Παλαιστινίων, μην αφήνοντας στην παλαιστινιακή Αντίσταση άλλη επιλογή από το να αντισταθεί.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν στην Χουβάρα αφού Παλαιστίνιοι «ταραχοποιοί» επιτέθηκαν με πέτρες στο αυτοκίνητο ενός Ισραηλινού εποίκου, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Διαβάστε επίσης:

Η κηδεία του 19χρονου μετατράπηκε σε διαδήλωση.

«Το Ισραήλ πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές επιμένοντας στην εφαρμογή της πολιτικής δολοφονίας κατά του παλαιστινιακού λαού και εισβολής σε πόλεις και χωριά», δήλωσε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινε, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας.

Θεώρησε τις ισραηλινές και τις αμερικανικές κυβερνήσεις πλήρως υπεύθυνες για τα «εγκλήματα» που διαπράττουν ο ισραηλινός στρατός και οι έποικοι στη Δυτική Όχθη.

Την Πέμπτη, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν Παλαιστίνιο που κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε εναντίον ενός ισραηλινού οχήματος στη Χουβάρα, και δύο άλλους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο χωριό Σούφα κοντά στην πόλη Τουλκάρμ.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα