ΑΘΗΝΑ
11:13
|
27.04.2024
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη ο κ. Κασσελάκης-Θαυμαστής του Βελουχιώτη έως τη σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Συνέντευξη Στέφανου Κασσελάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη παραχώρησε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στους «Πρωταγωνιστές» και στον Σταύρο Θεοδωράκη. Αναφέρθηκε τόσο στον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στη γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έδωσε απαντήσεις για το περίφημο εγκωμιαστικό άρθρο που είχε γράψει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στα όσα είχε πει τον περασμένο Μάιο, πάλι σε συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας πως δεν υπαναχωρεί. Τότε είχε συστηθεί με τη φράση, «θέλω να ασχοληθώ με τα δικαιώματα και ο Αλέξης Τσίπρας μου έδωσε τη δυνατότητα». Σε άλλο σημείο της συνέντετυξης αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη λέγοντας πως έχει τελείως διαφορετικό στυλ από τον «αψύ» Σφακιανό, ενώ σε όποιον τον χαρακτηρίζει «Μπέπε Γκρίλο» και «Ντόναλντ Τραμπ», απαντά πως είναι ο «Στέφανος της Ελλάδας».

Δεν έκρυψε πως το 2009 στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου, δηλώνει Παναθηναϊκός και αποκαλύπτει πως επιθυμεί να αποκτήσει παιδιά με τον σύντροφό του, Τάιλερ. Θαυμάζει τον Άρη Βελουχιώτη και σε όποιον τον χαρακτηρίζει «Αμερικανάκι» απαντά σκωπτικά πως είναι ένας «Κρητίκαρος».

Σημεία από τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:

Για το φράχτη στον Έβρο «με ενόχλησε πάρα πολύ η εργαλειοποίηση από τον Πρωθυπουργό ένα μήνα μετά τα Τέμπη» ανέφερε, αποκαλύπτοντας πως «ήταν αυτή η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο φράχτη που με έκανε να μπω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Για το ποιοι τον σύστησαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νέος Πρόεδρος του κόμματος απάντησε «ο Τομέας Διαφάνειας, ο Μανώλης Καπμισάκης και ο Παύλος Πολάκης», για να συμπληρώσει πως «με τον Μανώλη Καπνισάκη που στήριξε την οικογένειά μου για 20 χρόνια». Κατόπιν ο κ. Καπνισάκης τον γνώρισε στον κ. Πολάκη και «μετά ο Τομέας Διαφάνειας στο Προεδρείο», όπως είπε.

«Όχι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε στις αιτιάσεις περί «προϊόντος μάρκετινγκ», «περαστικού» και «φυτευτού» αρνητικά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αν και αποφοίτησε από ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Πενσυλβάνια. «Ο Ανδρέας Δρακόπουλος είχε ένα πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια που αποφοίτησε και ο ίδιος» εξήγησε για τις υποτροφίες στις σπουδές του. «Η προσωπική σχέση έγινε μετά. Γνώρισα έναν πάρα πολύ προσιτό άνθρωπο», είπε για τον κ. Δρακόπουλο.

«Εγώ έχω άλλο στυλ από τον Πολάκη»

Είπε ότι ο Μανώλης Καπνισάκης και ο Παύλος Πολάκης τον σύστησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο κ. Καπνισάκης τον σύστησε στον Παύλο Πολάκη.

Για το αν έχει κοινά με τον Πολάκη είπε: «Αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα μάθημα δικαιοσύνης. Μπορεί να έχουμε διαφορετικό τρόπο έκφρασης αλλά και οι δυο εκνευριζόμαστε. Το αισθανόμαστε μέσα μας όταν κάποιος κλέβει από τον πλούτο των παιδιών μας. Εγώ έχω άλλο στυλ και ο Παύλος είναι δυναμικός. Μακάρι να ήταν όλοι οι βουλευτές τόσο γειωμένοι στη κοινωνία και να πάλευαν απέναντι σε ένα πελατειακό σύστημα».

«Είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας»

Για το αν είναι ο Πέπε Γκρίλο ή ο Ντόναλντ Τραμπ της Ελλάδας είπε: «Είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας. Ο Τσίπρας μου είπε ότι από κάθε έναν πρέπει να παίρνεις κάτι θετικό».

Από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως δεν βγήκε διαφορετικός. «Ο πρόεδρος με βοήθησε στο να μπορώ να ξέρω από που να αρχίσω. Μου έδωσε τον χάρτη ότι το γραφείο σου πρέπει να έχει μια στελέχωση με αυτές τις δεξιότητες».

Για το κείμενο που είχε γράψει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μίλησε για το κείμενο που είχε γράψει τοι 2015 όπου είχε εκφραστεί θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σύγκριση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. «Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης άλλα έλεγε τότε και άλλα έκανε έκτοτε. Η κυβέρνησή του έχει υπάρξει πολιτικά επικίνδυνη για τη χώρα». Παραδέχτηκε επίσης ότι θεωρούσε επικίνδυνο τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν ήταν Υπουργός Οικονομικός.

«Δεν είμαι Αμερικανάκι, είμαι Κρητίκαρος»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ο Goldman Sachs αλλά «είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εργάστηκε εκεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα και είναι προοδευτικοί και αριστεροί». «Όσοι έχουν πει ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι σε εμένα σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είμαι ένας Κρητίκαρος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Θαυμαστής του Άρη Βελουχιώτη

«Για να σου πω την αλήθεια, θα έλεγα τον Βελουχιώτη», είπε ο κ. Κασσελάκης, ξεχωρίζοντάς τον ως την προσωπικότητα της Αριστεράς που τον εμπνέει, σχολιάζοντας πως «πρέπει να μας εμπνέουν αυτές οι φυσιογνωμίες».

Υπέρ της κρατικοποίησης της ΔΕΗ

Τάχθηκε επίσης υπέρ της κρατικοποίησης της ΔΕΗ, λέγοντας πως «δεν είμαστε πλέον στην εποχή του φαξ που δεν ξέρουμε τι γίνεται». «Έχουμε πληροφόρηση σε ζωντανό χρόνο αυτή την στιγμή. Έχουμε πολλές δικλείδες ασφαλείας για να ελέγξουμε» τόνισε, αναφορικά με τον έλεγχο των δημόσιων πόρων.

Για την προεκλογική καμπάνια και την οικονομική του κατάσταση

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως δεν στοίχισε πολλά χρήματα η καμπάνια του, αφού διήρκησε μόλις έναν μήνα. «Δεν επικοινώνησα μόνο στα Κοινωνικά Δίκτυα αλλά και μέσα στη κοινωνία. Έτρεχα, έτρεχα, έτρεχα, δεν κρύφτηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Για την οικονομική του κατάσταση είπε: «Είμαι πολύ ευκατάστατος έχω μια ευχέρεια και ουσιαστικά δεν χρειάζεται να δουλέψω στη ζωή μου. Έχω ανεξαρτησία δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν». «Οι σύντροφοί μου έχουν πρόβλημα με τη διαπλοκή όπως και εγώ. Η υγιής επιχειρηματικότητα και η προκοπή είναι αριστεροί όροι, δεν θα τους δώσουμε στη Δεξιά».

Για τα τρωτά σημεία του είπε ότι «Είμαι Κριός (στο ζώδιο) με ωροσκόπο Υδροχόο. Είμαι πολύ επίμονος, δεν είμαι δογματικός αλλά πολύ επίμονος». «Δεν είμαι προϊόν marketing ούτε περαστικός. Άσε τους να λένε, να με υποτιμάνε, θα έρθει ο λογαριασμός τους μια μέρα». είπε. Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είπε ότι «έσπρωξε τη χώρα στην ΕΕ. «Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ έχει υπάρξει ένα μεγάλο θετικό για την Ελλάδα. Είμαι ευρωπαϊστής. Θέλω η Ελλάδα να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα».

«Ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου το 2009»

«Tο 2009 ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν το θέμα της διαύγειας, της μεταρρύθμισης. Ήταν προφανώς μια πολύ διαφορετική εποχή, όταν εκείνος ήταν Πρωθυπουργός, αλλά αυτή η μεταρρυθμιστική προοδευτική νοοτροπία ήταν κάτι το οποίο με εξέφραζε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Alpha.

«Είμαστε οικογένεια με τον Τάιλερ»

Για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, όπως είπε, για χρόνια προσευχόταν για τους δικούς του και να μην είναι γκέι, κάνοντας λόγο για τις χειροπέδες μιας κοινωνίας με προκαταλήψεις. «Πρέπει ως κοινωνία να παρέχουμε την πλήρη ισότητα, ανοιχτή καρδιά, ανοιχτή αγκαλιά για όλο τον κόσμο» σημείωσε και αποκάλυψε πως αντιλήφθηκε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό το 2012 στα 24 χρόνια του. «Το 2012 που ήμουν 24 ήμουν σε σχέση μάλιστα με μια γυναίκα στην Νέα Υόρκη και είχα μεγάλο άγχος για το πως δεν θα απογοητεύσω εκείνη, τους γονείς μου» εξομολογήθηκε, λέγοντας πως το αποκάλυψε στην μητέρα του πριν 4 χρόνια, σε ηλικία 31 ετών.

Για τη σχέση του με τον σύντροφό του Τάιλερ, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν συνάνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας».

Όταν μιλήσαμε για το νέο ταίρι, της είπα «πειράζει να είναι άνδρας;» και μου είπε «τί είπες;» περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας για την μητέρα του πως «νόμιζε ότι περνούσα μια φάση επειδή είχα πίεση για τη δουλειά με φίλησε και είδε ότι έκλαιγα πάρα πολύ, έκλαιγα όλο το βράδυ». «Ήταν η γνωριμία με τον Τάιλερ που με έκανε να εκδηλωθώ» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας το δικό του παράδειγμα ως ένα ξυπνητήρι για τους γονείς για να συζητούν με τα παιδιά και αυτό το σενάριο.

Αποκάλυψε ότι δεν έχει δεχθεί bullying για τη σχέση του με τον Τάιλερ. «Μπορεί κάποιος να κοιτάει με στραβά μάτια αλλά στο τέλος της μέρας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θεωρώ ότι ότι είμαστε ήδη οικογένεια. Ο Τάιλερ και εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό ότι άλλα ζευγάρια επιλέγουν την υιοθεσία και στα μάτια μου είναι εξίσου οικογένειες. Μιλάμε για ζωές του κόσμου. Πρέπει επιτέλους να το καταλάβει η κυβέρνηση».

Tέλος αποκάλυψε και ποιος είναι ο αγαπημένος του ήρωας και δεν είναι άλλος από τον Μπάτμαν. «Πάντα μου άρεσε ότι κάποιος βάζει το κοινό καλό από τη ζωή που θα μπορούσε να ζούσε», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, για να προσθέσει πως «το κάνει με τον δικό του τρόπο, χωρίς να έχει υπερδυνάμεις». «Μακάρι να είχαμε όλοι μας την νηφαλιότητα να επιλέγαμε εργαλεία κατάλληλα» ανέφερε, για να καταλήξει πως «το μεγαλύτερο εργαλείο που έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι το ανθρώπινο δυναμικό της».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα