ΑΘΗΝΑ
02:20
|
28.04.2024
Νέα κλιμάκωση παρατηρείται τα τελευταία λεπτά στην Λωρίδα της Γάζας.
Τελ Αβίβ, στιγμιότυπο από επίθεση με ρουκέτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα κλιμάκωση παρατηρείται τα τελευταία λεπτά στην Λωρίδα της Γάζας, που από το πρωί του Σαββάτου αποτελεί το πεδίο μάχης μεταξύ των μαχητών της Χαμάς και των ισραηλινών στρατιωτών.

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς προχώρησε σε νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων, εξαπολύοντας 150 ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ, με αιτιολογικό την επίθεση του Ισραήλ στον Πύργο της Παλαιστίνης στη Γάζα.

Ανακοίνωση εξέδωσε, μάλιστα, η Χαμάς στο Telegram, όπου επιβεβαιώνεται η συνέχιση των σφοδρών επιθέσεων με την τελευταία επιθετική κίνηση των Παλαιστινίων.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν νωρίτερα τρία κτίρια του «Πύργου της Παλαιστίνης» στη συνοικία αλ-Ρινάλ της πόλης της Γάζας, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που είδαν τους τρεις πύργους άνω των δέκα ορόφων να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον μετά από εκρήξεις.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε «δύο πολυόροφα κτίρια» με αεροπορικές επιδρομές, κατηγορώντας την «τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ότι προστατεύει τη στρατιωτική της υποδομή «στην καρδιά του πληθυσμού» του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο στρατός τόνισε ότι προειδοποίησε τους κατοίκους πριν από τα πλήγματα και «τους ζήτησε να εκκενώσουν την περιοχή».

Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει δραματικά στη Λωρίδα της Γάζας, με τα θύματα στις τάξεις των Ισραηλινών να φτάνουν τα 200 και αντίστοιχα στους Παλαιστίνους τα 200. 

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και ένα 13χρονο παιδί σκοτώθηκαν νωρίτερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως μετέδωσε το Al Jazeera. Προς το παρόν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ανήλικου παιδιου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα