ΑΘΗΝΑ
20:24
|
27.04.2024
Στη Μόσχα έφτασε, χθες Κυριακή, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ.
Σντερότ, Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν βλέπει στρατιωτική λύση στην σύγκρουσή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων και καλεί και τις δύο πλευρές να απέχουν από βίαιες ενέργειες και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ισραήλ Ανατόλι Βικτόροφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Είναι κρίσιμο να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, να κυριαρχήσει η αυτοσυγκράτηση, να σταματήσει τη βία, μεταξύ άλλων εναντίον αμάχων, και να επιστρέψουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο ζήτημα», επεσήμανε.

«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Και οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες κάλεσαν για άμεση κατάπαυση του πυρός και έναρξη πολιτικών και διπλωματικών προσπαθειών για επίλυση του ζητήματος», πρόσθεσε.

Στη Μόσχα ο γενικός γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου

Εντωμεταξύ, στη Μόσχα έφτασε, χθες Κυριακή, μετά από πρόσκληση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ.

Ο Αιγύπτιος διπλωμάτης ,ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών κατά τα τελευταία επτά χρόνια της διακυβέρνησης του Χόσνι Μουμπάρακ, θα έχει συνομιλίες για τη «συνεχιζόμενη κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης αραβικών κρατών που εδρεύει στο Κάιρο.

Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει επίσης εκτεταμένη συζήτηση για μια σειρά θεμάτων που παρουσιάζουν αμοιβαίο ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής και διεθνούς ατζέντας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα