ΑΘΗΝΑ
10:17
|
06.05.2024
«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παίξει αποτελεσματικά τον ρόλο της και να συνεργαστεί για να ηρεμήσει η κατάσταση», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Μαίνεται η σύγκρουση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πεκίνο ανησυχεί ιδιαίτερα για την τελευταία κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης και είναι αντίθετο στη βία και τις επιθέσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, σήμερα Δευτέρα.

«Η Κίνα αντιτίθεται σε ενέργειες που κλιμακώνουν τις συγκρούσεις και υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα. Ελπίζουμε να δούμε μια έγκαιρη κατάπαυση του πυρός, παύση του πολέμου και αποκατάσταση της ειρήνης», ανέφερε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παίξει αποτελεσματικά τον ρόλο της και να συνεργαστεί για να ηρεμήσει η κατάσταση», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η μόνη διέξοδος από την επαναλαμβανόμενη παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση είναι η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, η εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών, η πίεση για συνολική και σωστή διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος με πολιτικά μέσα και η αντιμετώπιση των νόμιμων ανησυχιών και των δύο πλευρών».

Ξεχωριστά, το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή τους, εξέφρασε τη λύπη του για τις απώλειες αμάχων και προέτρεψε τους Κινέζους πολίτες που ταξιδεύουν στην περιοχή να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην τοπική κατάσταση ασφαλείας και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους, προσθέτοντας ότι έθεσε τις προξενικές αρχές σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να βοηθήσει Κινέζους πολίτες που βρίσκονται στα παλαιστινιακά εδάφη και το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα