ΑΘΗΝΑ
01:50
|
10.05.2024
Ο Νετανιάχου πραγματοποίησε επίσης παραλληλισμούς με την 11 Σεπτεμβρίου 2001 και το Ολοκαύτωμα.
Μας υποστηρίζει ένα αεροπλανοφόρο, τόνισε από το βήμα της Κνεσέτ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε διάγγελμα που απήθυνε από το βήμα της Κνεσέτ το βράδυ της Πέμπτης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους διαπραγμάτευση με τη Χαμάς.

Το Ισραήλ έχει, κατά δήλωσή του, ρίξει πάνω από τέσσερις τόνους εκρηκτικών στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, αφότου μαχητές της Χαμάς παραβίασαν τον ισραηλινό φράχτη που αποκλείει τη Γάζα και επιτέθηκαν κατά του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Νετανιάχου προσπάθησε να παρουσιάσει την Χαμάς ως αντίστοιχη του ISIS: Η εξαέρωση της Χαμάς είναι αnαπόφευκτη, η Χαμάς είναι το ίδιο με τον ISIS και κανείς δε θα διαπραγματευόταν με τον ISIS, υποστήριξε.

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στην 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και αμέσως μετά στον ISIS:

«Η Χαμάς δεν είναι κάτι λιγότερο από ISIS. Μετά από ό,τι έγινε την 11η Σεπτεμβρίου, αυτό είναι ένα μεγάλο συμβάν. Τότε διαμορφώθηκε μια παγκόσμια συμμαχία για τον πόλεμο στην τρομοκρατία. Κανείς δεν είπε τίποτα για διαπραγμάτευση με τους ηγέτες του ISIS, γι αυτό σήμερα επαναλαμβάνω, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τη Χαμάς».

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τους Ισραηλινούς στρατιώτες και κάλεσε τους Ισραηλινούς να «βαδίσουν προς τη νίκη», ενώ συνέκρινε τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο με το Ολοκαύτωμα.

«Το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του λαού μας και όλων των άλλων λαών, ως μια σκοτεινή επώδυνη μέρα. Είναι η σκοτεινότερη και η πλέον δύσκολη μέρα στην ιστορία του λαού μας. Όχι μόνο λόγω των αγριοτήτων που είδαμε, που θυμίζουν τις αγριότητες που διαπράχθηκαν και στο παρελθόν», είπε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πλήρη στήριξη που του παρείχε με την επίσκεψή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, που είπε πως «οι ΗΠΑ φυλάνε την πλάτη του Ισραήλ». Στάθηκε μάλιστα στο ότι ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στην περιοχή προς υποστήριξη του Ισραήλ.

«Υποστηριζόμαστε από παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Μπάιντεν στο να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά τα προβλήματα», είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα