ΑΘΗΝΑ
08:26
|
10.05.2024
«Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ ελέγχουν την πορεία της μάχης και υπογραμμίζουμε την ετοιμότητά μας όσον αφορά την άμυνα», είπε ο εκπρόσωπος του ένοπλου τμήματος της Χαμάς.
Ο Άμπου Ομπέιντα σε ομιλία του στη Ράφα τον Ιανουάριο του 2017
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, πραγματοποίησε σήμερα μια δημόσια ομιλία κατά την οποία σχολίασε τα τελευταία γεγονότα και εξελίξεις υπό το φως της Επιχείρησης «Πλημμύρα του Αλ-Άκσα».

Ο Αμπού Ομπέιντα υπογράμμισε ότι η επιχείρηση «Πλημμύρα του Αλ-Άκσα» ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε η τελευταία μεγάλη μάχη, το Σαΐφ Αλ Κουντς του 2021: «Πήγαμε σε αυτή τη μάχη για τους κρατούμενους», είπε.

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ «πέτυχαν σε αυτή τη μάχη πολύ περισσότερα από όσα πιστεύαμε και σχεδιάζαμε, και ο ρυθμός συντονισμού με τον Άξονα της Αντίστασης έχει αυξηθεί και αναπτυχθεί όταν πρόκειται για το μέλλον του αγώνα κατά του εχθρού πριν από τη μάχη».

«Η επιχείρηση “Πλημμύρα του Αλ-Άκσα” βασίστηκε σε μια ανάλυση της περιοχής των επιχειρήσεων, όπως η γη και ο καιρός και ο αντίκτυπός τους. Η ηγεσία εργαζόταν ακούραστα όλο το εικοσιτετράωρο έχοντας κατά νου αυτόν τον στόχο», είπε ο Ομπέιντα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης εκτοξεύτηκαν 3.500 ρουκέτες και βλήματα πυροβολικού με στόχο τη Μεραρχία της Γάζας του ισραηλινού στρατού. «Καταστρέψαμε 15 τοποθεσίες και φρακάραμε άλλες 10 θέσεις για βοηθητικές δυνάμεις».

«Ήμασταν πρόθυμοι να κρύψουμε τις προθέσεις, τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις κινήσεις μας πριν πραγματοποιήσουμε την Επιχείρηση “Πλημμύρα του Αλ-Άκσα”. Καταρτίσαμε εκτεταμένα σχέδια για να εκπαιδεύσουμε τις δυνάμεις μας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εκτελούν τα καθήκοντά τους αποτελεσματικά», είπε.

Η Washington Post επικαλέστηκε δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν ότι παλαιστίνιοι μαχητές κατάφεραν να καταλάβουν 22 ισραηλινούς οικισμούς στο νότο.

«Τα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα είναι ένα από τα πιο οχυρωμένα στην περιοχή, περιφραγμένα με φράχτη υψηλής τεχνολογίας και φυλαγμένα από στρατιωτικά φυλάκια», τόνισε η WaPo.

Ο Αμπού Ομπέιντα πρόσθεσε ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση εξαπατούσε στρατηγικά την ισραηλινή κατοχή από τις αρχές του 2022.

«Ο εχθρός διαπράττει φρικτά εγκλήματα κατά αθώων πολιτών και είναι προτεραιότητά μας να κάνουμε την ηγεσία του να λογοδοτήσει», είπε. «Η επιχείρηση Πλημμύρα του Αλ-Άκσα συνεχίζεται ακόμη», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

«Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ ελέγχουν την πορεία της μάχης και υπογραμμίζουμε την ετοιμότητά μας όσον αφορά την άμυνα. Η στρατιωτική μας υποδομή και ο οπλισμός μας επιτρέπουν να αμυνθούμε αποτελεσματικά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Μιλώντας στους Παλαιστίνιους στο Τέμενος Αλ-Άκσα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Γάζα είπε: «Οι μάχες μας είναι για το Ιερό Τέμενος Αλ Άκσα».

«Εάν [το Ισραήλ] τολμήσει να μπει στη Γάζα, θα συντρίψουμε τον στρατό του», πρόσθεσε.

«Το να αντιληφθούμε ότι ο εχθρός θα μπορούσε να επεκτείνει τη μάχη με μια χερσαία εισβολή θα μας ωθήσει στο να χρησιμοποιήσουμε τις επιλογές μας που θα κόστιζαν πολύ στον εχθρό σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα», υπογράμμισε.

Τέλος, ο Αμπού Ομπέιντα απευθύνθηκε στους Παλαιστίνιους κρατούμενους, για τους οποίους είπε ότι δίνεται αυτή η μάχη.

«Όλα τα χαρτιά στα χέρια μας θα χρησιμοποιηθούν για να πληρώσουμε το τίμημα της ελευθερίας σας», είπε, καλώντας την Αντίσταση και την επαναστατική νεολαία στη Δυτική Όχθη και τα παλαιστινιακά εδάφη που καταλήφθηκαν το 1948, καθώς και ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο, να βάλουν φωτιά στο έδαφος κάτω από τα πόδια της ισραηλινής κατοχής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα