ΑΘΗΝΑ
06:08
|
07.05.2024
«Στα σοβαρά με ρωτάτε για Παλαιστίνιους πολίτες; Ποιο είναι το πρόβλημά σας; Πολεμάμε Ναζί», απάντησε ο Ναφτάλι Μπένετ σε παρουσιαστή του βρετανικού SkyNews.
Ο Καμάλι Μέλμπουρν ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ για τα νοσοκομεία της Γάζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ναφτάλι Μπένετ, που διατέλεσε πρωθυπουργός του Ισραήλ από τον Ιούνιο του 2021 ως τον Ιούνιο του 2022, έδωσε χθες συνέντευξη στο βρετανικό Sky News, η οποία διεκόπη, αφότου εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει στον παρουσιαστή για τους άμαχους κατοίκους της Γάζας.

«Και [τι θα λέγατε] για τους Παλαιστίνιους στα νοσοκομεία, που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη και για τα μωρά σε θερμοκοιτίδες, των οποίων η μηχανική υποστήριξη ή η θερμοκοιτίδα έσβησε, επειδή οι Ισραηλινοί έκοψαν το ρεύμα στη Γάζα», ρώτησε ο Καμάλι Μέλμπουρν.

«Στα σοβαρά με ρωτάτε για Παλαιστίνιους πολίτες; Ποιο είναι το πρόβλημά σας; Πολεμάμε Ναζί», ξεκίνησε να φωνάζει ο πρώην πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας στη συνέχεια, διαρκώς «ντροπή σου», όποτε ο παρουσιαστής του έλεγε ότι δεν είναι στρατιωτικός, αλλά δημοσιογράφος και η δουλειά του είναι να κάνει ερωτήσεις.

Ο Μπένετ παραλλήλισε μάλιστα την πολιορκημένη Γάζα με τη ναζιστική Γερμανία.

«Αν κάποιος πυροβολεί τα παιδιά σου, και κρύβεται πίσω από μια ανθρώπινη ασπίδα, θα την πυροβολούσες ή όχι; Σε ρωτάω εγώ», ήταν το μόνο που επέλεξε τελικά να πει ο Μπένετ, πριν ο δημοσιογράφος του πει ότι δεν διατίθεται να απαντήσει σε αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποτελεί κάποιου είδους παραφωνία σε σχέση με την κυβερνητική γραμμή δικαίωσης του αποκλεισμού και του βομβαρδισμού της Γάζας. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έχει αυτές τις μέρες πληρώσει για τη διακίνηση βίντεο στα σόσιαλ μίντια που εικονίζει ουράνια τόξα και μονόκερους και αναφέρει πως «40 παιδιά δολοφονήθηκαν στο Ισραήλ από τους τρομοκράτες της Χαμάς (ISIS)».

Η ταύτιση της Χαμάς με τον ISIS, αλλά και ο παραλληλισμός της με τη ναζιστική Γερμανία αναπαράχθηκαν χθες και από τον νυν πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Την ώρα που ο παρουσιαστής του Sky News έκανε τη συγκεκριμένη ερώτηση στον Μπένετ, το βρετανικό κανάλι ανέφερε πως στους 1.417 νεκρούς Παλαιστίνιους συμπεριλαμβάνονταν 447 παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα