ΑΘΗΝΑ
14:14
|
07.05.2024
Την είδηση για την αιφνίδια επίσκεψη του Καγκελαρίου μετέδωσε το δίκτυο ntv, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. Ακόμα κανένα επίσημο σχόλιο από την Καγκελαρία.
Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος της Γερμανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Ισραήλ θα μεταβεί αύριο Τρίτη 17/10 ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, όπως μετέδωσε το γερμανικό δίκτυο ntv επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν προχώρησε άμεσα σε κάποιο σχόλιο για την εν λόγω πληροφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ, όπου εξέφρασε την ισχυρή στήριξη του Βερολίνου προς τη χώρα να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στην επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Επιπλέον, ο κ. Σολτς προς τεσσάρων ημερών είχε ανακοινώσει ότι η Γερμανία θα αναστείλει κάθε αναπτυξιακή βοήθεια προς τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και θα προχωρήσει σε μια επανεξέταση της διοχέτευσής της το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτή θα εξυπηρετεί καλύτερα την περιφερειακή ειρήνη και την ασφάλεια του Ισραήλ.

Η αναζωπύρωση των εχθροπραξιών Ισραήλ-Γάζας έχει γενικά διχάσει τη γερμανική κοινωνία, όπως γράφει αναλυτικά ο Νίκος Αλεξάτος στο Κοσμοδρόμιο.

Στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης υπέρ των Παλαιστινίων επιβάλλονται απαγορεύσεις και γίνονται συλλήψεις, ενώ πιο ελεύθερα διαδηλώνουν όσοι τάσσονται υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στην Ράφα – Ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα