ΑΘΗΝΑ
13:28
|
05.11.2024
«Ο ελεύθερος κόσμος θα πρέπει να παράγει αρκετά όλα για να προστατεύει τον εαυτό του», λέει ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμίσιν.
Όπλα... περισσότερα όπλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμετωπίζοντας τον πόλεμο σε δύο μέτωπα — στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή — το Κίεβο καλεί τη Δύση να αυξήσει τις επενδύσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, τονίζοντας ότι η παραγωγή της πολεμικής βιομηχανίας υπολείπεται μακράν των αναγκών.

Σε συνέντευξή του, στο Politico, ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας Ολεξάντρ Καμίσιν, τονίζει ότι οι δυτικές χώρες πρέπει να επιταχύνουν την παραγωγή πυραύλων, βλημάτων και στρατιωτικών drones.

«Ο ελεύθερος κόσμος θα πρέπει να παράγει αρκετά για να προστατευτεί», τονίζει ο Ουκρανός υπουργός από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται σε μια ακόμα προσπάθεια να πείσει τους παραγωγούς όπλων να επενδύσουν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία και είναι σαφής: «Πρέπει να παράγουμε περισσότερα και καλύτερα όπλα για να παραμείνουμε ασφαλείς».

Η τρέχουσα δυναμικότητα της πολεμικής βιομηχανίας είναι θλιβερή, υποστηρίζει. «Αν συγκεντρώσετε όλες τις παγκόσμιες δυνατότητες για την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών, αυτό δεν θα είναι αρκετό για αυτόν τον πόλεμο», τονίζει σχετικά με τις ανάγκες στο ενεργό μέτωπο της Ουκρανίας που εκτείνεται σε παραπάνω από 1.000 χιλιόμετρα.

Ερμηνεύοντας με βάση τα δικά του κριτήρια και ανάγκες την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Ουκρανός υπουργός τονίζει πως «καθώς οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν τη Γάζα και οι μάχες εντείνονται κατά μήκος της γραμμής επαφής στην Ουκρανία, οι στρατοί καταναλώνουν πυρομαχικά με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες».

«Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ρωτούν εάν οι δυτικοί σύμμαχοι μπορούν να υποστηρίξουν και τις δύο χώρες ταυτόχρονα με συστήματα αεράμυνας και πυροβολικό», τονίζει, υπογραμμίζοντας πως η απάντηση είναι να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή νέων εργοστασίων παραγωγής όπλων.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Ισραήλ δείχνει και αποδεικνύει ότι η αμυντική βιομηχανία παγκοσμίως είναι ένας προορισμός για επενδύσεις σε ορίζοντα δεκαετιών» προσθέτει.

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι δυτικές κυβερνήσεις διοχέτευσαν εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο εξοπλισμό στο Κίεβο. Όμως, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, ο Καμίσιν, πρώην επικεφαλής των κρατικών σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, προσπαθεί τώρα να αυξήσει την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων, πυρομαχικών και συστημάτων αεράμυνας, και θέλει τους δυτικούς εταίρους να επενδύσουν στην ουκρανική πολεμική βιομηχανία.

Ένα βασικό βήμα αναμένεται σήμερα Τρίτη, όταν ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ θα ανακοινώσουν μια νέα κοινοπραξία μεταξύ της Rheinmetall και της Ukroboronprom, μιας ουκρανικής αμυντικής εταιρείας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Βερολίνο έδωσε το πράσινο φως στη συμφωνία συνεργασίας μετά από ανασκόπηση που διαπίστωσε ότι το προτεινόμενο εγχείρημα «δεν οδηγεί σε αλληλεπικαλύψεις όσον αφορά τον ανταγωνισμό στη Γερμανία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγαπητές φεμινίστριες: Είστε ρατσίστριες

ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία η μητέρα των μαχών (upd)

Εκλογές ΗΠΑ: Επιχειρήσεις και κυβερνητικά κτίρια οχυρώνονται υπό τον φόβο ταραχών

Φονικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί κοντά στη Δαμασκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα