ΑΘΗΝΑ
18:00
|
28.04.2024
Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τις διώξεις εκπαιδευτικών από τη ΝΔ, καθώς και την αθώωση 62 από αυτούς επειδή διαδήλωσαν στην επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.
Συγκέντρωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτώβρη, οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην Αθήνα, πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, η οποία ξεκίνησε στις 2 μ.μ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ «καταγγέλλει για μία ακόμα φορά τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια ενάντια σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Μετά τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ και τις αλλεπάλληλες προσφυγές του ΥΠΑΙΘΑ στα δικαστήρια, προκειμένου να απαγορεύσει κάθε μορφή κινητοποίησης των εκπαιδευτικών, η προσπάθεια τρομοκράτησης συνεχίζεται με συνεχείς παραπομπές σε πειθαρχικά, κλήσεις από εισαγγελείς και ΕΔΕ».

Προσθέτει πως «είναι προφανές ότι το ΥΠΑΙΘΑ αδυνατεί να πείσει για τις πολιτικές που ακολουθεί και γι’ αυτό επιτίθεται σε όσες/ους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών!».

Για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κηρύχθηκε 2ωρη στάση εργασίας 12 μ. – 2 μ.μ.

Ψήφισμα της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ

Εξάλλου, με ψήφισμά της η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ απαιτεί να αθωωθούν οι 62 αγωνιστές (ανάμεσά τους δύο πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) που δικάζονται, επειδή επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2020.

Υπενθυμίζεται ότι οι 62 αγωνιστές επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2020 και κατηγορούνται για τη «διασπορά μολυσματικής νόσου», αντιμετωπίζοντας ποινές που μπορούν να φτάσουν τα 5,5 χρόνια φυλάκισης!

Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το ότι οι συλληφθέντες τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, σε αντίθεση με την Αστυνομία που τους στοίβαξε κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Οι συλλήψεις αυτές ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020, της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020 κλπ.

Το ψήφισμα αναφέρει πως «αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας μια κυβέρνηση που ακόμη και σήμερα αφήνει τον λαό έκθετο στην πανδημία, με το σύστημα περίθαλψης διαλυμένο, τις ΜΕΘ μετρημένες στα δάχτυλα και τους εργαζόμενους και τον λαό στοιβαγμένους και χωρίς προστασία στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Επισημαίνει ακόμη πως «η απαίτηση του κινήματος για αθώωση των αγωνιστών και αγωνιστριών πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, καθώς την τελευταία περίοδο έχει οξυνθεί το κλίμα τρομοκρατίας μέσω βιομηχανίας πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων (οι δύο συνάδελφοι από τον Πειραιά διώκονται και πειθαρχικά για τον ίδιο λόγο!), μέσω κλήσεων απεργών σε εξηγήσεις, χτυπήματος διαδηλώσεων και πολλών ακόμα αντίστοιχων περιστατικών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα