ΑΘΗΝΑ
07:20
|
02.05.2024
Τέλη Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις έως και 1.000 εργαζομένων στον ΕΟΔΥ και δεν θα ανανεωθούν.
Σταματούν τα δωρέαν rapid tests από τις ΚΟΜΥ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέλος τα δωρεάν rapid tests για τον κορονοϊό από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), καθώς μέχρι το τέλος Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των περίπου 1.000 ατόμων που εργάζονταν στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από τις 4 Μαΐου του 2000  και δεν θα ανανεωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι για τις ΚΟΜΥ είχαν προσληφθεί 575 επαγγελματίες υγείας, 21 ιατροί και βιολόγοι, 268 οδηγοί και 183 διοικητικοί υπάλληλοι. Οι περισσότερες συμβάσεις λήγουν στις 31 Νοεμβρίου, ενώ περίπου 100 εργαζόμενοι θα παραμείνουν στα γραφεία του ΕΟΔΥ ως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι εν λόγω συμβασιούχοι προσελήφθηκαν για τη διενέργεια των δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων για τον κορονοϊό, αλλά και για εξετάσεις κατ’ οίκον, σε δομές χρονίως πασχόντων κ.ά.

Για το υπουργείο Υγείας η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη ύφεση και εκτιμάται ότι οι ΚΟΜΥ σε αυτή τη φάση δεν έχουν καμία πρακτική σημασία. Ωστόσο, οι εβδομαδιαίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό σε απλές κλίνες.

Τέλος, δωρεάν rapid tests δικαιούνται μόνο οι υγειονομικοί, δηλαδή γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και εργαζόμενοι στις κλειστές δομές πρόνοιας, όπως π.χ. είναι οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι Μονάδες Αποκατάστασης, οι Μονάδες Χρονίως Πασχόντων κ.λπ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα