ΑΘΗΝΑ
20:54
|
03.05.2024
Οι Αφγανοί μετανάστες αναμένουν την διαδικασία μετεγκατάστασης, με πολλούς από αυτούς να μην έχουν επισκεφθεί ποτέ τα μέρη αυτά.
Αφγανοί πρόσφυγες σε καταυλισμό στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί έχουν εγκαταλείψει το Πακιστάν τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι πακιστανικές αρχές, μετά το πέρας της προθεσμίας που είχε δοθεί στους «παράτυπους» μετανάστες και πρόσφυγες για να εγκαταλείψουν τη χώρα «οικειοθελώς», έχουν προχωρήσει σε ελέγχους εγγράφων σε σπίτια Αφγανών.

Παρά την δημιουργία καταυλισμών με σκοπό την προσωρινή φιλοξενία στην άλλη πλευρά των συνόρων από τους Ταλιμπάν, οι Αφγανοί που φεύγουν από το Πακιστάν για να αποφύγουν τη σύλληψη και την απέλαση, μόλις περάσουν τα σύνορα, κοιμούνται στην ύπαιθρο, χωρίς πρόσβαση σε στέγη, φαγητό, πόσιμο νερό και τουαλέτες σύμφωνα με δηλώσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις είπαν ότι το πέρασμα Τορκχάμ – ένα εκ των δύο ανοικτών «διαδρόμων» από το Πακιστάν προς το Αφγανιστάν- δεν διαθέτει υποδομές φιλοξενίας. Δηλώνουν πως, τόσο η πρόσβαση σε πόσιμο νερό, όσο και σε τουαλέτες είναι περιορισμένη.Επίσης, οι μόνες πηγές θέρμανσης και φωτισμού είναι οι υπαίθριες πυρές.

Οι μαρτυρίες των μελών των οργανισμών , όπως ο World Vision International, αναφέρουν ότι οι περισσότεροι μετανάστες, μόλις περάσουν από την αρχική διαδικασία καταγραφής στα αντίστοιχα κέντρα, μεταφέρονται σε μια ξηρή κοίτη ποταμού όπου και διαμένουν, μόνο με τα ρούχα που φορούσαν, με όσα χρήματα και τιμαλφή είχαν πάνω τους να παρακρατούνται στα σύνορα του Πακιστάν.

Στη συνέχεια οι Αφγανοί μετανάστες αναμένουν την διαδικασία μετεγκατάστασης τους από τους Ταλιμπάν στον τόπο καταγωγής τους, με πολλούς από αυτούς να μην έχουν επισκεφθεί ποτέ τα μέρη αυτά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα