ΑΘΗΝΑ
01:51
|
27.07.2024
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη συλλάβει ένα άτομο από τους κατοίκους και τους αλληλέγγυους που διαμαρτύρονται.
Συνεχίζονται οι εργασίες κοπής των δέντρων της Πλατείας Εξαρχείων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάσεις μεταξύ της αστυνομίας και των κατοίκων των Εξαρχείων λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες κοπής των δέντρων στην πλατεία, με το συνεργείο να μπαίνει στον χώρο του εργοταξίου συνοδεία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνεργείο κόβει τα δέντρα σε τρεις μεριές ταυτόχρονα, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν ήδη προχωρήσει και στη σύλληψη ή προσαγωγή ενός κατοίκου.

Να σημειωθεί ότι χθες Τετάρτη (8/11) το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή 50 κατοίκων των Εξαρχείων που ζητούσαν να σταματήσουν οι εργασίες κοπής των δέντρων. 

Το ΣτΕ στην απόφασή του αναφέρει ότι όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις που επικαλούνται οι 50 κάτοικοι στο αστικό περιβάλλον και οικιστικό περιβάλλον της περιοχής των Εξαρχείων, οι οποίες προκαλούνται ή ενδέχεται να προκληθούν από τις πρόδρομες εργασίες και την κατασκευή του επίμαχου ουσιώδους έργου υποδομής, έχουν προβλεφθεί με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, έχουν αξιολογηθεί και έχουν αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη έχει καταθέσει δύο μηνύσεις ζητώντας τις σχετικές άδειες για την κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ έκτακτη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 7/11 στο κηπάκι της Τσαμαδού Εξαρχείων από την «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Νέος σεισμός στην Κρήτη: 4,5 Ρίχτερ στα ανοιχτά του Ηρακλείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα