ΑΘΗΝΑ
12:54
|
19.05.2024
Κατά το αμερικανικό πανεπιστήμιο το αίτημα για τερματισμό των βομβαρδισμών κατά αμάχων παραβιάζει τους κανόνες για την οργάνωση εκδηλώσεων στους χώρους του.
Διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης από φοιτητές στο Columbia
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αναστολή της λειτουργίας δύο φοιτητικών συλλόγων προχώρησε το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης με πρόσχημα τη διοργάνωση διαδηλώσεων υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο οι δύο φοιτητικοί σύλλογοι «παραβίασαν επανειλημμένα» τους κανόνες για την οργάνωση εκδηλώσεων στους χώρους του.

Η λειτουργία των δυο συλλόγων, των Φοιτητών για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP) και της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη (JVP), ανεστάλη ως το τέλος του φθινοπωρινού εξαμήνου, τόνισε ο Τζέραλντ Ρόσμπεργκ, αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού οι δύο σύλλογοι παραβίασαν επανειλημμένα τις πολιτικές του πανεπιστημίου για την διεξαγωγή εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του, κάτι που κορυφώθηκε με εκδήλωση χωρίς άδεια που διεξήχθη παρά τις προειδοποιήσεις και συμπεριέλαβε απειλητική ρητορική και εκφοβισμούς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Ρόσμπεργκ κατέστησε σαφές πως η αναστολή δεν θα τερματιστεί παρά μόνο αν οι δύο σύλλογοι δείξουν βούληση να συμμορφωθούν προς τους κανόνες του ιδρύματος. «Αυτό θα εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινότητάς μας και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των κύριων δραστηριοτήτων του πανεπιστημίου», τόνισε.

Εκατοντάδες φοιτητές του Columbia έκαναν αποχή από τα μαθήματα προχθές Πέμπτη 9/11, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, για να συμμετάσχουν σε διαδήλωση που διοργάνωσαν οι δυο σύλλογοι. Στην κινητοποίηση αυτή, κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 11.000 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους, συμπεριλαμβανομένων 4.500 και πλέον παιδιών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, κάποιοι από τους φοιτητές ζήτησαν από το Πανεπιστήμιο να χαρακτηρίσει «γενοκτονία» τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και να πάψει να συνεργάζεται με ισραηλινούς θεσμούς.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα