ΑΘΗΝΑ
10:17
|
02.05.2024
Το καθεστώς των Ταλιμπάν έχει ζητήσει από το Ισλαμαμπάντ να παύσει τις μαζικές απελάσεις, με το Πακιστάν να έχει ανοίξει άλλα 3 συνοριακά περάσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η «οικειοθελής» έξοδος των Αφγανών προσφύγων από το Πακιστάν προς το Αφγανιστάν, υπό δυσχερής συνθήκες, χωρίς τρόφιμα, στέγη ή τα απαραίτητα μέσα υγιεινής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών του Πακιστάν, Τζαλίλ Αμπάς Τζιλάνι, και του υπουργού Εμπορίου των Ταλιμπάν, Χατζί Νουρουντίν Αζίζι, στο Ισλαμαμπάντ, για θέματα εμπορίου μεταξύ των δύο κρατών, συζητήθηκαν και οι τεράστιες προσφυγικές ροές από το Πακιστάν προς το Αφγανιστάν, που δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση του πακιστανικού κράτους να απελάσει τους «παράτυπους» Αφγανούς πρόσφυγες από τα εδάφη του.

Το κύριο αίτημα από μεριάς του Αφγανιστάν, αναφορικά με τους πρόσφυγες, φαίνεται να ήταν η βελτίωση των συνθηκών κατά την διάρκεια μετακίνησης των Αφγανών στα σύνορα, αλλά και άρση της απαγόρευσης μεταφοράς αντικειμένων αξίας των προσφύγων στο Αφγανιστάν.

Αυτό το αίτημα προκύπτει από τις μαρτυρίες Αφγανών προσφύγων που καταγγέλλουν ότι τα χρήματα τους αλλά και τιμαλφή, κρατούνται στα σύνορα από τους Πακιστανούς συνοριοφύλακες.

Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί από τους πρόσφυγες, διέμεναν και είχαν επιχειρήσεις στο Πακιστάν για δεκαετίες.

Το καθεστώς των Ταλιμπάν έχει ζητήσει από το Ισλαμαμπάντ να παύσει τις μαζικές απελάσεις, με το Πακιστάν να έχει ανοίξει άλλα 3 συνοριακά περάσματα προς το Αφγανιστάν για να αποσυμφορηθούν οι ροές των προσφύγων.

Με εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανούς να έχουν ήδη περάσει τα σύνορα, πολλοί «παράτυποι» Αφγανοί παραμένουν στο Πακιστάν, προσπαθώντας να αποφύγουν τις αρχές, υπό τον φόβο της βίαιης απέλασης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα