ΑΘΗΝΑ
23:39
|
03.05.2024
Στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε ένα κατσαβίδι που, σύμφωνα με τον αστυνομικό «είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 41χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ, κατά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή, υποστήριξε ότι η εκπυρσοκρότηση του όπλου οφείλεται στον 17χρονο Χρήστο, δηλώνοντας ότι το θύμα τον «απώθησε με βίαιο τρόπο» με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει, χωρίς να πατήσει ο ίδιος την σκανδάλη.

Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί η δήλωση του αστυνομικού, ότι το θύμα είχε «στοιχεία επικινδυνότητας» παρά το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να τον δει καλά, ώστε να αντιληφθεί το νεαρό της ηλικίας του.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός φαίνεται να ισχυρίζεται ότι η «επικινδυνότητα» του 17χρονου Χρήστου «αποδεικνύεται» από τα ευρήματα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν τα νεαρά άτομα, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Χρήστου.

 Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκε ένα κατσαβίδι που, σύμφωνα με τον αστυνομικό «είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος».

Αναφορικά με την στιγμή του πυροβολισμού, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι:

Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου. Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά, εμπρός-σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά, σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχιζα να τον τραβώ από το ώμο και να τον βγάλω έξω.

Τέλος, ο άνδρας της ΟΠΚΕ ανέφερε πως «σε εκείνο το χρονικό σημείο, που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος, πιθανότατα από φόβο λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι μπροστά στην κάννη απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει γιατί αυτή η κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα