ΑΘΗΝΑ
08:15
|
27.04.2024
Ανοικτή ήδη η κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου, θα κλείσει μετά τη μία και στις 15.00 θα ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Γαρύφαλλα και σημαίες της Παλαιστίνης φέτος στο Πολυτεχνείο (φωτ.: του Μάριου Λώλου από το X)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την πορεία κατά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ολοκληρώνονται σήμερα 17 Νοεμβρίου του 2023 οι εκδηλώσεις μνήμης για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το 1973.

Οι πύλες στο Μετσόβιο άνοιξαν στις 09.00 το πρωί και κλείσουν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Την ώρα εκείνη θα ξεκινήσει η εκκένωση των χώρων του ιστορικού κτιρίου της οδού Πατησίων και στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο προαύλιο του Πολυτεχνείου. Μία ώρα αργότερα, στις 15.00 θα ξεκινήσει η πορεία.

Μια πορεία, η οποία λόγω των τραγικών εξελίξεων στη Γάζα αναμένεται να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, ο οποίος ζει υπό καθεστώς Απαρτχάιντ πολύ πριν την 7η Οκτωβρίου.

Από την Τετάρτη, όταν ξεκίνησε το τριήμερο των εκδηλώσεων, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών επισκέπτονται τον ιστορικό χώρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της Επταετίας των Συνταγματαρχών. Όπως κάθε χρόνο το «παρών» δίνουν επίσης αρχηγοί και στελέχη πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων φορέων και συλλογικοτήτων.

Χθες Πέμπτη κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από κάποιους εκ των συγκεντρωμένων στο Μετσόβιο. Εκ μέρους του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε η Ελένη Μπέλλου η οποία είναι μέλος του πολιτικού του γραφείου ενώ εκ μέρους του ΚΝΕ στεφάνι κατέθεσε ο Θοδωρής Κωτσαντής ο οποίος είναι γραμματέας του κεντρικού του συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, θα διαφοροποιηθεί καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας σήμερα στις 12:30.

Από πλευράς ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε η ανάπτυξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων υπό τον φόβο επεισοδίων ενώ τέσσερις σταθμοί του μετρό θα είναι σήμερα κλειστοί.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα