ΑΘΗΝΑ
01:38
|
28.04.2024
Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα τον παλαιστινιακών συνδικάτων να αποδυναμώσουν την πολεμική μηχανή του Ισραήλ που σπέρνει τον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας
Διαδηλωτές μπλοκάρουν την κύρια είσοδο στο λιμάνι της Τακόμα για να καθυστερήσουν τη φόρτωση πλοίου 6 Νοεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο κάλεσμα τον παλαιστινιακών συνδικάτων να εμποδίσουν της παραδόσεις όπλων στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ που σπέρνει τον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας, ανταποκρίνονται όλο και περισσότερες ενώσεις εργαζομένων από την μία άκρη του πλανήτη μέχρι την άλλη.

«Καθώς το Ισραήλ κλιμακώνει τη στρατιωτική του εκστρατεία, τα παλαιστινιακά συνδικάτα καλούμε τους ομολόγους μας σε όλον τον κόσμο και όσους έχουν συνείδηση να τερματίσουν κάθε μορφή συνενοχής με τα εγκλήματα του Ισραήλ – να σταματήσουν επειγόντως το εμπόριο όπλων με το Ισραήλ, καθώς και κάθε χρηματοδότηση και στρατιωτική έρευνα. Η ώρα για δράση είναι τώρα — οι ζωές των Παλαιστινίων κρέμονται από μια κλωστή», ανέφερε το κάλεσμα των Παλαιστινιακών συνδικάτων.

Οι εργαζόμενοι στο Βέλγιο, ήταν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν, με συνδικάτα της χώρας να ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση οι αποστολές όπλων που προορίζονται για το Ισραήλ. «Εμείς, διάφορα συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης, καλούμε τα μέλη μας να μην εξυπηρετούν πλέον πτήσεις αποστολής στρατιωτικού υλικού προς το Ισραήλ» ανέφεραν, τονίζοντας ότι υπήρξαν σαφείς συμφωνίες και κανόνες για την μεταφορά όπλων από το την αρχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία και την Ουκρανία».

Το βελγικό παράδειγμα ακολούθησαν πολλές χώρες, με την λίστα να μεγαλώνει καθημερινά.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κοινοβουλευτική ομάδα Unite All Workers for Democracy (UAWD)], μέρος των United Auto Workers (UAW), που αυτή τη στιγμή διεξάγει σκληρή μάχη για αυξήσεις μισθών, καλεί σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

«Παρακολουθούμε με τρόμο καθώς οι ΗΠΑ στέλνουν αμερικανικά στρατεύματα για να βοηθήσουν σε μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα. Θρηνούμε την απώλεια της ζωής αμάχων. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την υποστήριξη των ΗΠΑ στο δολοφονικό ισραηλινό καθεστώς στη συνεχιζόμενη γενοκτονία των Παλαιστινίων», τονίζει και καλεί σε μποϊκοτάζ, αποεπένδυση και κυρώσεις (BDS).

Οι United Tech & Allied Workers (UTAW-CWU) της Βρετανίας ανταποκρίθηκαν επίσης στην παλαιστινιακή έκκληση για συγκεκριμένη δράση κατά των προμηθειών όπλων στο Ισραήλ.

Το Κεντρικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο της Ινδίας (AICCTU), το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 εργαζόμενους, απηύθυνε, από την πλευρά του, έκκληση στα συνδικάτα για μποϊκοτάζ των αποστολών όπλων στο Ισραήλ.

«Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην έκκληση των παλαιστινιακών συνδικάτων προς όλους τους εργάτες του κόσμου και τα συνδικάτα τους να ενωθούν και να μποϊκοτάρουν την κατασκευή ή τη φόρτωση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που προορίζονται για το Ισραήλ και τον βάναυσο πόλεμο του», τονίκζει.

Στη Βραζιλία , η CUT, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ομοσπονδία που εκπροσωπεί περισσότερους από 7,4 εκατομμύρια εργαζομένους, ενέκρινε ψήφισμα που εκφράζει την ακλόνητη υποστήριξή της στους Παλαιστίνιους.

Η Καναδική Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων (CUPE), το μεγαλύτερο σωματείο της χώρας με 740.000 μέλη, υιοθέτησε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, συμπεριλαμβανομένης της έκκλησης προς την κυβέρνηση να τερματίσει την πώληση όπλων στο Ισραήλ.

Στην Ιαπωνία , η National Railway Motive Power Union της πόλης Chiba (1 εκατομμύριο κάτοικοι) ανταποκρίθηκε κι αυτή στο κάλεσμα των παλαιστινιακών συνδικάτων. Η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να διαθέσει όπλα και οικονομική βοήθεια στο Ισραήλ, μεταξύ άλλων.Η ένωση σιδηροδρόμων θέλει να το αποτρέψει αυτό. «Υποστηρίζουμε ολόψυχα τον σκληρό αγώνα του παλαιστινιακού λαού και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Κισίνται, τμήμα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και αιτία της καταπίεσης του λαού», τονίζει.

Στην Κολομβία , το συνδικάτο των μεταλλωρύχων ζήτησε την αναστολή της προμήθειας όλων των ορυκτών και καυσίμων στο Ισραήλ.

«Ο παλαιστινιακός λαός έχει υποστεί 56 χρόνια ασφυκτικής κατοχής. Έχουν δει τη γη τους να καταπατάται συνεχώς από εποίκους και να μαστίζεται από τη βία. Η οικονομία τους καταπνίγηκε, οι άνθρωποι εκτοπίστηκαν και τα σπίτια τους καταστράφηκαν. Οι ελπίδες τους για μια πολιτική λύση στα δεινά τους εξασθενούν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η απάντηση της ισραηλινής κυβέρνησης έχει περιγραφεί από τον Πρόεδρο Γκουστάβο Πέτρο ως μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που βιώθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι γενοκτονία», τονίζει το συνδικάτο στην ανακοίνωση του και χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τον Κολομβιανό πρεσβευτή στο Ισραήλ.

«Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να αναστείλει τις αποστολές κολομβιανού άνθρακα και όλων των μετάλλων και ορυκτών στο Ισραήλ ως μοχλό για άμεση κατάπαυση του πυρός, όπως απαιτούν η κοινωνία των πολιτών, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι εκκλησίες και συμμετέχουμε ως συνδικαλιστική οργάνωση. Οργάνωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στη Βαρκελώνη , οι λιμενικοί αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την αποστολή πολεμικού υλικού για τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ και στην Πολωνία , η μεγαλύτερη ομπρέλα συνομοσπονδίας συνδικάτων (OPZZ) ζητά να τερματιστεί η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα