ΑΘΗΝΑ
02:27
|
06.05.2024
Με πανό και με συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην Αβάνα, φωνάζοντας: «Ελεύθερη η Παλαιστίνη, το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία».
Πορεία στην Κούβα υπέρ της Παλαιστίνης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί πραγματοποίησαν πορεία την Πέμπτη (23/11) μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Η πορεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, κινήθηκε κατά μήκος της παραθαλάσσιας διαδρομής της Αβάνας, το Μαλέκον, όπου βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Το πλήθος, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πανό, φώναζε «Ελεύθερη, Ελεύθερη Παλαιστίνη, το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία» και «Με την Παλαιστινιακή ελευθερία» καθώς περνούσε από το κτίριο.

Η κομμουνιστική Κούβα υπήρξε ισχυρός υποστηρικτής της παλαιστινιακής υπόθεσης για δεκαετίες και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 200 Παλαιστίνιους γιατρούς, ενώ δεν διαθέτει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

«Είμαστε εδώ και δεν είναι τυχαίο που πραγματοποιήσαμε πορεία μπροστά από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε η Ροντρίγιες, καθηγήτρια πανεπιστημίου. «Οι ΗΠΑ είναι από τους πιο υπεύθυνους λόγω της υποστήριξης τους στο Ισραήλ… Υποστηρίζουν τη σφαγή των Παλαιστινίων και οι διεθνείς νόμοι παραβιάζονται».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα