ΑΘΗΝΑ
12:11
|
03.05.2024
Το έδαφος για νέες επενδύσεις στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του τουρισμού θα ανιχνεύσουν το επόμενο διάστημα Καταριανοί επενδυτές.
Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε το Εμιράτο στον Κύπριο Πρόεδρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Κύπρου και Κατάρ και τη διερεύνηση δυνατοτήτων για νέες επενδύσεις του εμιράτου στην Κυπριακή Δημοκρατία επιχείρησε να εξασφαλίσει νωρίτερα σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Εμίρης Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη συνάντησή τους τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα μεταβεί στο εμιράτο μία ομάδα Κυπρίων εμπειρογνωμόνων και σε σχέση με τις προσπάθειες δημιουργίας ενός θαλάσσιου διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το Κατάρ ήταν η πρώτη χώρα από τις χώρες του Κόλπου την οποία επισκέπτεται τόσο για διμερή θέματα, αλλά και με αφορμή τις εξελίξεις στην περιοχή, και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το Κατάρ. Ξεκινώντας από τις διμερείς σχέσεις και τη συμφωνία απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών ως προς την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής τους, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα, ο Πρόεδρος της Κύπρου χαιρέτισε το γεγονός ότι μέσα στο πλαίσιο της συνάντησης ο Εμίρης του Κατάρ αποφάσισε να στείλει στην Κύπρο τις επόμενες των εβδομάδων μια ομάδα από τα διάφορα επενδυτικά ταμεία της χώρας, προκειμένου να διερευνήσουν τις προοπτικές για επενδύσεις της χώρας του στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του τουρισμού.

Συμπλήρωσε ότι σήμερα υπογράφτηκε ένα σημαντικό Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Παιδείας το οποίο ανοίγει τον δρόμο, έτσι ώστε τα Πανεπιστήμια της Κύπρου να συμπεριληφθούν στους καταλόγους των πανεπιστημίων για τα οποία το Κατάρ δίνει υποτροφίες σε υπηκόους του να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο Χριστοδουλίδης τόνισε πως στη διάρκεια της συνάντησης με τον Καταριανό εμίρη συζήτησε και για το κυπριακό, τονίζοντας:

«Είναι σε όλους γνωστές οι ιδιαίτερες σχέσεις ανάμεσα στο Κατάρ και την Τουρκία και όποια βοήθεια μπορεί να δοθεί από πλευράς της χώρας προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών, στη βάση του συμφωνημένοι πλαισίου, είναι κάτι το οποίο θα καλωσορίσουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα