ΑΘΗΝΑ
20:01
|
27.04.2024
Το δικαστήριο δικαιολόγησε αυτή την κίνηση, καθώς πιστεύουν ότι οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές δημιουργούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.
Οργάνωση ακτιβιστών για το κλίμα Letzte Generation
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στη νότια Γερμανία αποφάνθηκε, πως η οργάνωση ακτιβιστών για το κλίμα Letzte Generation (Τελευταία Γενιά) δημιουργεί τόσο σοβαρή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια ώστε δικαιολογείται η υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών ανάμεσα σε δημοσιογράφους και την οργάνωση.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου απέρριψε σήμερα αριθμό προσφυγών, που έγιναν από δημοσιογράφους για την παρακολούθηση από την αστυνομία των επικοινωνιών τους με την ακτιβιστική οργάνωση, η οποία είναι γνωστή στη Γερμανία επειδή μπλοκάρει την οδική κυκλοφορία.

Οι ακτιβιστές της Letzte Generation έχουν πραγματοποιήσει και άλλες διαμαρτυρίες που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο δημόσιο χώρο, όπως σε μουσεία και σε μείζονες εκδηλώσεις. Οι αρχές στη Βαυαρία ερευνούν εδώ και μήνες τα μέλη της Letzte Generation ως ύποπτα για σχηματισμό εγκληματικής οργάνωσης και έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιδρομές σε σπίτια και άλλες έρευνες.

Πριν από αρκετούς μήνες, δημοσιογραφικά ρεπορτάζ αποκάλυψαν, πως η αστυνομία του κρατιδίου της Βαυαρίας προέβαινε το φθινόπωρο του 2022, κατ’ εντολήν της εισαγγελίας του Μονάχου, σε υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών, μεταξύ των οποίων και εκείνων που γίνονταν από τηλέφωνο του γραφείου Τύπου της οργάνωσης.

Οι υποκλοπές πραγματοποιούνταν με την έγκριση του περιφερειακού δικαστηρίου του Μονάχου. Το μέτρο είχε προκαλέσει σφοδρές επικρίσεις από δημοσιογράφους και υποστηρικτές της ελευθερίας του Τύπου στη Γερμανία.

Το δικαστήριο αυτό αποφάνθηκε σήμερα, ότι η απειλή που δημιουργείται από τους ακτιβιστές δικαιολογεί την παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου. Οι υποκλοπές στη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας ήταν μια «εντατική, αλλά σύντομη παρέμβαση».

Οι δημοσιογράφοι, σε βάρος των οποίων έγιναν οι υποκλοπές, μπορούν να προσφύγουν σε δεύτερο βαθμό κατά της απόφασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα