ΑΘΗΝΑ
14:49
|
19.05.2024
Πάσχει από ψυχικές διαταραχές, ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης, που ήταν γνωστός στις αρχές από το 2016.
Διέφυγε μετά την επίθεση με μαχαίρι και τραυμάτισε δύο ακόμα άτομα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι και σφυρί σε δρόμο στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, το βράδυ του Σαββάτου.

Για την επίθεση συνελήφθη ένας 26χρονος Γάλλος υπήκοος γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ ο νεκρός, είναι Γερμανός πολίτης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, ο 26χρονος επιτέθηκε σε ζευγάρι και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον άνδρα ενώ η ζωή της συζύγου του σώθηκε με την παρέμβαση ενός οδηγού ταξί. Στη συνέχεια ο ύποπτος διέφυγε και επιτέθηκε σε δύο ακόμα άτομα, χτυπώντας το ένα στο μάτι με σφυρί, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς που τον καταδίωξαν.

Τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν – ένας Γάλλος ηλικίας περίπου 60 ετών και ένας τουρίστας – έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο φερόμενος ως δράστης ακούστηκε να φωνάζει «Allahu Akbar» («Ο Θεός είναι ο μεγάλος») και δήλωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι ήταν αναστατωμένος επειδή «τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι πεθαίνουν στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη», είναι δε γνωστός στις Αρχές, καθώς εξέτισε ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης για σχεδιασμό άλλης επίθεσης το 2016 και ήταν στη λίστα παρακολούθησης των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο άνδρας ήταν επίσης γνωστό ότι υπέφερε από ψυχικές, είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Γράφοντας στο X, πρώην Twitter, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε τις σκέψεις του σε όλους όσους επλήγησαν από την «τρομοκρατική επίθεση» και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την απάντησή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα