ΑΘΗΝΑ
19:24
|
28.04.2024
Ο ίδιος τόνισε στον κ. Μητσοτάκη να αποσύρει αυτές τις διατάξεις, οι οποίες δεν καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή, αντίθετα την ενισχύουν.
Φάμελλος για φορολογικό νομοσχέδιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να αποσύρει τις διατάξεις που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες κάλεσε την πλειοψηφία ο Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο, όπως περιέγραψε, δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αλλά την ωθεί και την ενισχύει.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε τις fast track νομοθετικές διαδικασίες, κρίνοντας πως το οριζόντιο χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του αναχρονιστικού εργαλείου των τεκμηρίων αποσκοπεί στο να ενισχυθούν οι απευθείας αναθέσεις, στις οποίες η κυβέρνηση πήρε «χρυσό βραβείο».

Επισήμανε επίσης, πως σκοπός της συμπολίτευσης είναι να χτυπήσει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, και να προβεί σε αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, συγκεντρώνοντας την αγορά στα χέρια λίγων ισχυρών.

Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Με αναφορά στην σημερινή δέκατη πέμπτη «μαύρη επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» άρχισε την ομιλία του στη Βουλή ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η 6η Δεκέμβρη θα είναι πάντα η μέρα του Αλέξη, που σήμερα θα ήταν 30 χρονών, θα είναι η μέρα της γενιάς του αλλά και γενικά της νεολαίας που εξεγείρεται και διεκδικεί» ανέφερε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Μιας γενιάς που ενηλικιώθηκε βίαια το 2008 και που, στη συνέχεια, είδε τα όνειρά της να συνθλίβονται από τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Μιας γενιάς που αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον. Σε αυτή τη γενιά αλλά και στη σημερινή νεολαία οφείλουμε, 15 χρόνια μετά, να εγγυηθούμε ότι κάθε αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιλαμβάνει καμία αναχρονιστική συζήτηση για ιδιωτικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα