ΑΘΗΝΑ
07:34
|
06.05.2024
Μαζί με τη βία κατά ακτιβιστών για το κλίμα, οι δύο λόγοι που η Γερμανία υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη για τις πολιτικές ελευθερίες.
Δεκάδες συλλήψεις και στην Φρανκφούρτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υποβαθμίζεται η θέση της Γερμανίας στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με τις πολιτικές ελευθερίες, εξαιτίας της καταστολής των κινητοποιήσεων καταγγελίας της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, αλλά και της βίαιης αντιμετώπισης των μη ειρηνικών δράσεων ακτιβιστών για το κλίμα, αναφέρει έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από μια διεθνώς αναγνωρισμένη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με την Civicus, η απάντηση από τις γερμανικές αρχές επιβολής του νόμου στις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις, τους τελευταίους δύο μήνες κυρίως στη συνοικία του Βερολίνου που κατοικείται από άτομα αραβικής καταγωγής, είναι μεροληπτική, καθώς η υπερβολική βία με τη χρήση σπρέι πιπεριού και κανονιών εκτόξευσης νερού συνοδεύτηκε από τουλάχιστον 174 συλλήψεις.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ, δεν πρόκειται απλά για έξαρση της καταστολής εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων, αλλά για παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εγγενούς δικαιώματος για ειρηνική συνάθροιση, που διαβρώνει τις πολιτικές ελευθερίες που αποτελούν πυλώνα κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.

Το πρόβλημα, αναφέρεται στην έκθεση της Civicus, η οποία παρακολουθεί την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, της ειρηνικής διαμαρτυρίας και της ελεύθερης έκφρασης σε 198 χώρες, δεν περιορίζεται στη Γερμανία, καθώς παρόμοιες πρακτικές αποτελούν πολιτική επιλογή σε όλον τον κόσμο, προκαλώντας ανησυχία στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα