ΑΘΗΝΑ
00:34
|
05.05.2024
Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων καταγγέλλουν εκστρατεία δυσφήμησης των επικριτών του Ισραήλ, εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.
Σχέδιο δυσφήμησης του κινήματος καταδίκης της γενοκτονικής ισραηλινής πολιτικής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οργή των υπερασπιστών των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού και όσων κινητοποιούνται ενάντια στην γενοκτονική ισραηλινή επίθεση προκαλεί ψήφισμα του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών που εξισώνει τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους ενέκρινε το ψήφισμα, χθες Τρίτη ως μια προσπάθεια αντιμετώπισης της «δραστικής αύξησης του αντισημιτισμού στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, με ψήφους 311-14.

Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι πλην ενός – του Τόμας Μάσι – ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, ενώ οι Δημοκρατικοί εμφανίστηκαν διχασμένοι: 13 ψήφισαν κατά, 95 υπέρ, και 92 που απείχαν με ψήφο «παρών».

Το ψήφισμα αναφέρει σαφώς ότι «ο αντισιωνισμός είναι αντισημιτισμός» και καταδικάζει το σύνθημα «Από το Ποτάμι ως τη Θάλασσα», το οποίο οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων αντιλαμβάνονται ως έκκληση για ισότητα στην ιστορική Παλαιστίνη χαρακτηρίζοντάς το «κραυγή για την εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού»

Χαρακτηρίζει, δε, τους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο μήνα για να απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός ως «ταραχοποιούς», καταγγέλλοντάς τους για «ποταπή γλώσσα και ρητορική μίσους».

Ακτιβιστές και αλληλέγγυοι Αμερικανοί, κάνουν λόγο για επικίνδυνη στόχευση που σκοπό έχει να αποσπάσει την προσοχή από την επίθεση στη Γάζα.

Ο Husam Marajda, διοργανωτής του Δικτύου Παλαιστινιακής Κοινότητας των ΗΠΑ (USPCN), τονίζει ότι το ψήφισμα αποτελεί μια προσπάθεια να δυσφημιστούν οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και να χαρακτηριστεί η κριτική που ασκούν στις ισραηλινές πολιτικές ως φανατισμός και ρητορική μίσους.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Δημιουργεί ένα πραγματικά, πολύ κακό προηγούμενο. Στόχος του είναι να ποινικοποιήσει τον απελευθερωτικό μας αγώνα και την έκκλησή μας για δικαιοσύνη, ειρήνη και ισότητα», τόνισε μιλώντας στο στο Al Jazeera.

«Αυτό το ψήφισμα λέει ότι αν ασκείς κριτική σε αυτήν την ισραηλινή κυβέρνηση, ουσιαστικά μισείς τον εβραϊκό λαό», είπε. «Δεν επέλεξα – δεν επέλεξαν οι Παλαιστίνιοι – τους κατακτητές τους», πρόσθεσε.

Στις ΗΠΑ, οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού έχουν απορρίψει εδώ και καιρό τις συγχύσεις του Σιωνισμού με τον Ιουδαϊσμό, σημειώνοντας ότι πολλοί Εβραίοι Αμερικανοί αυτοπροσδιορίζονται ως αντισιωνιστές.

«Η αντίθεση στις πολιτικές της κυβέρνησης του Ισραήλ και στον εξτρεμισμό του Νετανιάχου δεν είναι αντισημιτισμός. Το δικαίωμα να μιλάμε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κατάπαυσης του πυρός για να σωθούν ζωές δεν μπορεί να επισείει καταδίκη», ανέφερε η παλαιστινιακής καταγωγής βουλευτής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Ρασίντα Τλάιμπ σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αιτιολογώντας την αρνητική της στάση στο ψήφισμα.

Η ομάδα υπεράσπισης Jewish Voice for Peace (JVP) έσπευσε επίσης να καταγγείλει το ψήφισμα του Κογκρέσου. «Η στρεβλή τοποθέτηση ότι ο αντισιωνισμός είναι αντισημιτισμός ταυτίζει όλους τους Εβραίους με το ισραηλινό κράτος και θέτει σε κίνδυνο τις κοινότητές μας. Τροφοδοτεί θανατηφόρα βία και εκστρατείες λογοκρισίας εναντίον των Παλαιστινίων», ανέφερε η Οργάνωση σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαστε περήφανοι αντισιωνιστές Εβραίοι», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα