ΑΘΗΝΑ
16:52
|
01.05.2024
Ο συνήγορος της οικογένειας ενός από τους προσαχθέντες, κ. Καμπαγιάννης, έκανε έκκληση στην ΕΛ.ΑΣ να δώσει τη λίστα των ανθρώπων που κρατούνται στους συγγενείς.
Συγγενείς προσαχθέντων στην Πέτρου Ράλλη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση προς την ΕΛ.ΑΣ να δώσει τη δυνατότητα στις οικογένειες των εκατοντάδων προσαχθέντων μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το γήπεδο όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός, απηύθυνε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος της οικογένειας ενός από τους προσαχθέντες, ώστε να πληροφορηθούν αν οι άνθρωποί τους κρατούνται πράγματι στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και αν είναι καλά στην υγεία τους. 

«Δεν είναι προσαχθέντες, είναι αγνοούμενοι» υπογράμμισε ο δικηγόρος μιλώντας στους δημοσιογράφους. 

Κάνουμε έκκληση στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, να δώσει 5 τηλέφωνα, να δώσει τη λίστα των ανθρώπων που έχουν προσαχθεί και να πάρουν τηλέφωνο οι οικογένειές τους, για να μάθουν κατ’ αρχήν ότι έχουν προσαχθεί, είναι καλά, είναι εδώ και ότι τηρείται κάποια διαδικασία.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης κατήγγειλε, ότι δεν υπάρχει διαδικασία προσαγωγής τόσων ωρών. «Οι προσαγωγές διαρκούν 2-3 άντε 4 ώρες, γίνεται κάποιος έλεγχος και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι. Ποια είναι η δικονομική κατάσταση των ανθρώπων αυτή τη στιγμή; Έχουμε ακούσει επίσης ότι κάποιοι έχουν χτυπηθεί. Το λένε οι οικογένειες και υπάρχουν φωτογραφίες. Υπάρχουν άνθρωποι σε νοσοκομεία;».

«Δεν είναι δυνατόν στο όνομα του ότι γίνεται μια διερεύνηση, και καλώς να γίνει η διερεύνηση και καλώς προφανέστατα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άνθρωπο που χτύπησε, χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή να έχουν αγνοούμενους» δήλωσε, ενώ υπογράμμισε ότι μεταξύ των προσαχθέντων είναι και πολλοί ανήλικοι.

Να τονιστεί, ότι έξω από το Μεταγωγών από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται δεκάδες γονείς, πολλοί φίλοι και συγγενείς των προσαχθέντων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα