ΑΘΗΝΑ
10:41
|
27.04.2024
Αν και η εταιρεία έχει απολύσει ήδη εκατοντάδες υπαλλήλους φέτος, φαίνεται οι μειώσεις των εσόδων της να συνεχίζονται και ίσως συνεχιστούν και το 2024.
Η Hasbro απολύει υπαλλήλους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αμερικανικός γίγαντας παιχνιδιών Hasbro απολύει περίπου 1.100 υπαλλήλους, καθώς ο κατασκευαστής παιχνιδιών παλεύει με τις χαμηλές πωλήσεις, που έχουν μεταφερθεί στην εορταστική περίοδο αγορών, σύμφωνα με ένα σημείωμα της εταιρείας που έλαβε το CNBC.

Ο κατασκευαστής των Transformers action figures και της Monopoly με λίγα λόγια θα απολύσει σχεδόν το 20% του προσωπικού της.

«Περιμέναμε ότι τα πρώτα τρία τρίμηνα θα ήταν προκλητικά, ιδιαίτερα στον τομέα παιχνιδιών, όπου η αγορά έρχεται από ιστορικά υψηλά, λόγω πανδημίας», δήλωσε στο σημείωμα ο διευθύνων σύμβουλος Κρις Κοκς και συνέχισε «Ενώ έχουμε κάνει κάποια σημαντική πρόοδο, οι αντίθετοι άνεμοι που είδαμε κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους συνεχίστηκαν στις διακοπές και είναι πιθανό να συνεχιστούν και το 2024».

Η Hasbro, η οποία είχε ήδη απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους νωρίτερα φέτος, είχε προειδοποιήσει τον Οκτώβριο ότι τα προβλήματα ήταν στον ορίζοντα. Στην πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση κερδών της εταιρείας, η Hasbro μείωσε τις ήδη ήπιες προοπτικές της για ολόκληρο το έτος, προβλέποντας μείωση εσόδων κατά 13% έως 15% για το έτος.

Οι πωλήσεις της δημοφιλούς μάρκας παιχνιδιών μειώθηκαν σημαντικά, ανέφερε επίσης η Hasbro στην τριμηνιαία έκθεση του Οκτωβρίου. Δημοφιλείς μάρκες όπως το My Little Pony, το Nerf και το Transformer είχαν πέσει 18% εκείνη την εποχή, λόγω των «ηπιότερων τάσεων της κατηγορίας». Η μετοχή της Hasbro υποχώρησε σχεδόν 20% μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας.

Ο ανταγωνιστής της Hasbro, Mattel, είχε επίσης προειδοποιήσει για χαμηλές πωλήσεις. Ωστόσο, η μετοχή της Mattel ανέβηκε περίπου 6% μέχρι τη Δευτέρα, τροφοδοτούμενη από πολλά από την εισπρακτική επιτυχία της ταινίας «Barbie». Αυτό είναι ακόμα πίσω από το κέρδος 17% που δημοσιεύτηκε από τον S&P 500 μέχρι στιγμής φέτος, ωστόσο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα