ΑΘΗΝΑ
07:27
|
11.05.2024
«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Δεν αποτελεί ζήτημα προς συζήτηση. Το δηλώνω υπό το φως της διεθνούς πίεσης» δήλωσε ο Νετανιάχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δηλώσεις τους, τόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν, υποστήριξαν πως ο πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να συνεχισθεί πάση θυσία, ακόμα και χωρίς τη διεθνή υποστήριξη, και πως «δεν θα μπορέσει κανείς» να το σταματήσει.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απευθυνόμενος σε στρατιώτες, τόνισε πως θα «συνεχίζουμε μέχρι τέλους», κατά την διάρκεια της σημερινής του επίσκεψής του σε κέντρο κράτησης, όπου, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, κρατούνται και ανακρίνονται στελέχη της Χαμάς.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Δεν αποτελεί ζήτημα προς συζήτηση. Το δηλώνω δεδομένου του μεγάλου πόνου που υπάρχει, αλλά και υπό το φως της διεθνούς πίεσης. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Πάμε μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη, δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό», δήλωσε Νετανιάχου σύμφωνα με το γραφείο τύπου.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς με ή χωρίς διεθνή υποστήριξη», δήλωσε ο Ελί Κοέν, χαρακτηρίζοντας την περίπτωση μιας κατάπαυσης του πυρός «δώρο για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς» υποστηρίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα της επιτρέψει «να απειλήσει τους κατοίκους του Ισραήλ».

Ο ισραηλινός ΥΠΕΞ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει «αποτελεσματικά και επιθετικά» για να προστατεύσει τους διαύλους της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας, αναφερόμενος στις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης σε πλοία ισραηλινών συμφερόντων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα