ΑΘΗΝΑ
09:18
|
03.05.2024
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε την ιατρική του ιδιότητα για να σχολιάσει την κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να ανακαλέσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επικαλούμενος την ιατρική του ιδιότητα, αναφέρθηκε στον 31χρονο αστυνομικό που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, δηλώνοντας πως θα ήταν προτιμότερο να πεθάνει ο αστυνομικός «αν ο Θεός τον αγαπά».

«Δεν ξέρω τι να ευχηθεί κανείς γι’ αυτό το παιδί. Σαν γιατρός θα έλεγα αν ο Θεός τον αγαπά, καλύτερα να τον πάρει όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό από το στόμα ενός γιατρού. Φοβάμαι ότι 15 λεπτά με την καρδιά σταματημένη, οι εγκεφαλικές βλάβες θα είναι τέτοιες που δεν ξέρω τι ζωή θα έχει αν επιζήσει αυτό το παιδί. Όσο σκληρό και αν είναι αυτό για τη μάνα του, τον πατέρα του, τη γυναίκα του» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης στο One.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Αναφερόμενος σε ασθενή που νοσηλεύεται ως βαρέως πάσχων σε ΜΕΘ, υποστήριξε πως θα ήταν ιδανικό να έχανε τη ζωή του και ως επιχείρημα για αυτό χρησιμοποίησε το γεγονός ότι έχει επισκεφθεί Κέντρα Αποκατάστασης και έχει ‘δει παρόμοια περιστατικά’.

Επίσης, αναφέρθηκε σε ‘κανονικούς ανθρώπους’, διαχωρίζοντάς τους προφανώς από τα άτομα με αναπηρία.

Άραγε, παρότι γιατρός ο ίδιος, αγνοεί ότι σε Κέντρα Αποκατάστασης νοσηλεύονται μόνο ασθενείς που επικοινωνούν με το περιβάλλον και έχουν σημαντικό προσδόκιμο αποκατάστασης;

Πώς απαξιώνει τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων στις δομές αποκατάστασης;

Και το κυριότερο, με τι πρόσωπο απευθύνεται στους ασθενείς – μαχητές και τις οικογένειές τους που βρίσκοντα διαρκώς στο πλευρό τους;

Απαιτούμε να ανακαλέσει άμεσα τις προκλητικές δηλώσεις».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα