ΑΘΗΝΑ
00:14
|
04.05.2024
Τις προηγούμενες ημέρες βομβαρδίστηκε μοναστήρι της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sisters of Mother Teresa, που φιλοξενούσε 54 άτομα με αναπηρία.
Ενορία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο χριστιανές – μια ηλικιωμένη μητέρα και η κόρη της – δολοφονήθηκαν από Ισραηλινό στρατιώτη και επτά άτομα τραυματίστηκαν, μέσα σε καθολική εκκλησία στην πόλη της Γάζας, χθες Σάββατο, ανακοίνωσαν οι αρχές της Καθολικής Εκκλησίας από την Ιερουσαλήμ.

«Γύρω στο μεσημέρι σήμερα (τοπική ώρα) ένας ελεύθερος σκοπευτής του ισραηλινού στρατού δολοφόνησε δύο χριστιανές μέσα στην Ενορία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα, όπου έχουν καταφύγει οικογένειες χριστιανών», ανακοίνωσε το Πατριαρχείο.

«Η Ναχίντα και η κόρη της Σαμάρ πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν καθώς περπατούσαν προς το Sister’s Convent. Η μία σκοτώθηκε καθώς προσπάθησε να μεταφέρει την άλλη σε ασφαλές μέρος», προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται πως δεν δόθηκε καμία προειδοποίηση πριν από την έναρξη των πυροβολισμών κατά των εγκαταστάσεων της Ενορίας, στην οποία δεν υπάρχει κανένας ένοπλος.

Υπό την απειλή των ισραηλινών βομβαρδισμών, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι έχουν βρει καταφύγιο σε πολλές εκκλησίες στη Γάζα όπως ο Ιερός Ναός του Αγίου Πορφυρίου. Αλλά μετά τον βομβαρδισμό αυτής της εκκλησίας, μετακόμισαν όλοι στην κοντινή Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας, που βρίσκεται 400 μέτρα πιο πέρα.

«Πρόκειται για μια στοχευμένη εκστρατεία θανάτου κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων στην παλαιότερη χριστιανική κοινότητα του κόσμου», ανέφερε ο Χαμάμ Φάρα, μέλος της οικογένειας των δύο γυναικών, στο X.

Μετά την επίθεση στην εκκλησία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι απηύθυνε μια «εγκάρδια έκκληση προς την ισραηλινή κυβέρνηση και τον στρατό να προστατεύσουν τους χριστιανικούς χώρους λατρείας». «Δεν είναι εκεί που κρύβονται οι τρομοκράτες της Χαμάς», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

Σε ρεπορτάζ από τη Ράφα στη νότια Γάζα, ο Χάνι Μαχμούντ του Al Jazeera ανέφερε ότι η εκκλησία, η οποία φιλοξενούσε Χριστιανούς, έγινε στόχος ισραηλινού βομβαρδισμού τις προηγούμενες ημέρες. «Σημαντικά τμήματα του ναού έχουν καταστραφεί. Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν κάθε κινούμενο αντικείμενο στην αυλή», πρόσθεσε.

«Οι 800 εναπομείναντες Χριστιανοί στη Γάζα βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Έκαναν τη ζωή πολύ δύσκολη για αυτήν την κοινότητα», είπε ο Μαχμούντ.

Στην ανακοίνωσή του, το πατριαρχείο ανέφερε ότι τρία βλήματα που εκτοξεύθηκαν από ένα ισραηλινό τανκ έπληξαν επίσης ένα μοναστήρι της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sisters of Mother Teresa, καταστρέφοντας τη γεννήτρια και τις προμήθειες καυσίμων και καθιστώντας ένα κτίριο που φιλοξενούσε 54 άτομα με αναπηρία ακατοίκητο.

«Τα 54 άτομα με αναπηρία είναι αυτή τη στιγμή εκτοπισμένα και χωρίς πρόσβαση στις αναπνευστικές συσκευές που χρειάζονται ορισμένοι από αυτούς για να επιβιώσουν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Τύπου του Βατικανού, από τις επιδρομές τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα