ΑΘΗΝΑ
22:11
|
09.05.2024
Θα ακολουθήσει η ψήφιση του προϋπολογισμού με ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, η οποία επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ολοκληρώνεται η πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με 158 ψήφους ναι, έναντι 142 όχι, κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2024 ενώ με μεγαλύτερη πλειοψηφία 249 και 239 ψήφων αντίστοιχα, εγκρίθηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Το ενδιαφέρον της σημερινής τελευταίας ημέρας της πενθήμερης συζήτηση στη Βουλή, εστιάστηκε στις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Την επενδυτική βαθμίδα σε όλες της πτώσεις, έκλινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία. «Ο πρώτος προϋπολογισμός ύστερα από 14 χρόνια που δρομολογείται με τη χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του, κάνοντας λόγο για «μια τομή στον ιστορικό χρόνο, καθώς αυτή η αναβάθμιση υπήρξε εθνικός στόχος», τουλάχιστον για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Εφ΄όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, αξιολογώντας ως «μεγαλύτερο πρόβλημα» της ελληνικής κοινωνίας την ακρίβεια.

Για ψίχουλα στην κοινωνία με τα «αγιοβασιλιάτικα καλάθια» και τα pass που κρατούν σε ομηρία τους φτωχότερους Έλληνες, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο προϋπολογισμός«είναι άδικος, ταξικός και αντιλαϊκός γι’ αυτό και τον καταψηφίζουμε», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προβλέποντας νέες κρίσεις την επόμενη χρονιά, αλλά και εκτίναξη της λαϊκής οργής.

Η Ελληνική Λύση θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, με εξαίρεση τις διατάξεις που αφορούν την εθνική άμυνα, ξεκαθάρισε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Με τα αγαπημένα του θέματα, αυτά της απομάκρυνσης της νεολαίας από την πίστη και των μεταναστών ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση που «σκέφτεται και δρα ως τοποτηρητής των ξένων γιατί λείπει το σπουδαίο όραμα».

«Εμείς πιστεύουμε ότι ο προϋπολογισμός καταρτίζεται για τους πολίτες, ενώ εσείς ότι απευθύνεται στους δανειστές και στους διεθνείς οργανισμούς», τόνισε, νωρίτερα, στην καταληκτική ομιλία της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων.

Νωρίτερα, ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών, ο ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης επικέντρωσε την ομιλία του στο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, τις κοινωνικές ανισότητες και την κλιματική κρίση.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στο Σύνταγμα το ΚΚΕ, συνδικάτα και άλλοι φορείς στην Αττική, ενάντια στο νέο κρατικό προϋπολογισμό λιτότητας και συνολικά στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, ενώ στα έδρανα της βουλής συνεχιζόταν η σχετική συζήτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα