ΑΘΗΝΑ
15:54
|
03.05.2024
Η ελευθερία του λόγου έχει επιδεινωθεί από τότε που ο πρόεδρος Καΐς Σαϊέντ ανέλαβε ευρείες εξουσίες το 2021.
Παραπέμπεται σε δικαστική ακρόαση στις 10 Ιανουαρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δικαστικές αρχές της Τυνησίας διέταξαν, χθες Δευτέρα, την σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του γνωστού δημοσιογράφου Ζέιντ Ελ-Χένι με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, ημέρες αφότου επέκρινε τον υπουργό Εμπορίου, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Ελ-Χένι παραπέμπεται σε δικαστική ακρόαση στις 10 Ιανουαρίου με την κατηγορία της «δυσφήμισης προσώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του Αγιάτσι Χαμάμι.

Η αστυνομία τον συνέλαβε την Πέμπτη, μετά από σχόλια για τον υπουργό στο τοπικό ραδιόφωνο σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο Facebook, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το συνδικάτο δημοσιογράφων της Τυνησίας ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψή του «παραβίαση των νομικών διατάξεων που διέπουν τη δίκη δημοσιογράφων».

Η ελευθερία του λόγου και των μέσων ενημέρωσης ήταν από τα βασικά κέρδη για τους Τυνήσιους μετά την εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε τον αυταρχικό Πρόεδρο Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και πυροδότησε τις διαδηλώσεις της «Αραβικής Άνοιξης».

Αλλά ακτιβιστές και δημοσιογράφοι λένε ότι η ελευθερία του λόγου έχει επιδεινωθεί από τότε που ο πρόεδρος Καΐς Σαϊέντ ανέλαβε ευρείες εξουσίες το 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα