ΑΘΗΝΑ
17:58
|
28.04.2024
Στρατός και αστυνομία εφοδιάζουν με τρόφιμα και νερά τους οδηγούς, που είναι εγκλωβισμένοι στους δρόμους πάνω από ένα 24ωρο.
Σφοδρές χιονοπτώσεις στη Σουηδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη παραδώσει τρόφιμα και νερό σε έως και 1.000 αυτοκίνητα και φορτηγά, που έχουν κολλήσει στους δρόμους λόγω του πυκνού χιονιά για περισσότερες από 24 ώρες. Οι διασώστες δήλωσαν, ότι εργάζονται σκληρά για να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν κολλήσει στον κεντρικό δρόμο Ε22 στην περιοχή Σκέιν της νότιας Σουηδίας.

Το ταξιδιωτικό χάος σημειώθηκε εν μέσω της κατακόρυφης πτώσης των θερμοκρασιών στις σκανδιναβικές χώρες. Το ακραίο κρύο έχει πλήξει περιοχές της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Νορβηγίας, ενώ οι χιονοθύελλες στη Δανία έχουν παγιδεύσει οδηγούς σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Άαρχους.

Ο μετεωρολογικός σταθμός Kvikkjokk-Arrenjarka στη βόρεια Σουηδία κατέγραψε την πιο κρύα νύχτα του εδώ και 25 χρόνια το βράδυ της Τρίτης (2/1), με τις θερμοκρασίες να πέφτουν στους -43,6 βαθμούς Κελσίου.

Η αναστάτωση στον κεντρικό Ε22 ξεκίνησε περίπου στις 09:00 τοπική ώρα την Τετάρτη (3/1), όταν το χιόνι έκανε τον Ε22 αδιάβατο και προς τις δύο κατευθύνσεις μεταξύ Χόρμπι και Κριστιαστάντ, με εκατοντάδες αυτοκίνητα να ακοινητοποιούνται λόγω χιονοστιβάδων.

«Ένα απόλυτο χάος», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Εβελίνα Όλσον.

Εκχιονιστικά μηχανήματα έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης, με την αστυνομία και τους διασώστες να εργάζονται όλη τη νύχτα, για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα εκατοντάδες παγιδευμένα αυτοκίνητα. Μερικοί είχαν ιατρικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.

Η Έρικα δήλωσε, ότι αυτή, τα δύο παιδιά της και ο σκύλος της αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 19 ώρες. Η Μάλιν, 56 ετών, δήλωσε ότι αυτή και ο σύντροφός της απελευθερώθηκαν όταν οι διασώστες έκοψαν το κεντρικό φράγμα του δρόμου, επιτρέποντάς τους να φύγουν στις 04:30 της Πέμπτης.

Φορτηγά περιμένουν σε ουρά καθώς τα οχήματα εξακολουθούν να είναι κολλημένα κατά μήκος της ευρωπαϊκής διαδρομής E22, στο Λίντεροντ, νότια Σουηδία, 04 Ιανουαρίου 2024

Στρατιώτες στάλθηκαν για να παραδώσουν τρόφιμα και νερό στους παγιδευμένους.

«Το πρόβλημα είναι, ότι χιονίζει τόσο πολύ, που ο δρόμος είναι καλυμμένος με χιόνι, μόλις μισή ώρα μετά το καθάρισμα», είπε η Όσλον.

Το πρωί της Πέμπτης (4/1) η αστυνομία τόνισε, ότι οι συνθήκες άρχισαν να βελτιώνονται, αλλά πρόσθεσε, ότι ο δρόμος δεν θα καθαριστεί μέχρι την Παρασκευή (5/1) στις 08:00. Δρομολόγια λεωφορείων και τρένων ακυρώθηκαν στην περιοχή Σκέιν και οι αρχές κάλεσαν τον κόσμο να αποφύγει τα περιττά ταξίδια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα